Rob van Veldhuizen global head of Corporate Finance ING

De ervaren dealmaker, die nu nog hoofd Corporate Finance Benelux is, wordt wereldwijd verantwoordelijk voor M&A en kapitaalmarkttransacties.

Rob van Veldhuizen is per direct benoemd tot global head of Corporate Finance bij ING Wholesale Banking, de zakelijke divisie van ING Groep. Van Veldhuizen wordt hiermee wereldwijd verantwoordelijk voor advies op het gebied van fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties voor grote bedrijven.

Rob van Veldhuizen (46) heeft ruim twintig jaar ervaring in corporate finance. Hij is ruim 11 jaar in dienst bij ING, de laatste twee jaar als hoofd Corporate Finance voor de Benelux en daarvoor als managing director fusie- en overnameadvies voor onder meer de energiesector. In zijn nieuwe rol gaat hij de internationale corporate finance-afdelingen van ING Groep aansturen die opereren vanuit verschillende hoofdsteden in Europa, Azië en de VS. ING Corporate Finance maakt onderdeel uit van de divisie Strategic Products. Van Veldhuizen blijft ook direct verantwoordelijk voor het Nederlandse Corporate Finance-team.

“Rob van Veldhuizen heeft een zeer sterk trackrecord opgebouwd en is een door de markt en collega’s gerespecteerde corporate finance-adviseur”, zegt Amin Mansour, global head of Strategic Products bij ING Wholesale Banking. “Van Veldhuizen heeft de leidende positie van ING in de Benelux verder weten uit te bouwen. Op het gebied van corporate finance is ING in Europa goed gepositioneerd en we hebben de ambitie om ons internationale netwerk in Azië en de Verenigde Staten van daaruit nog verder te versterken. Met Rob van Veldhuizen aan het roer heb ik er het volste vertrouwen in dat we onze rol als adviseur voor strategische M&A-vraagstukken nog meer op de kaart kunnen zetten.” 

ING is onder meer betrokken als adviseur bij internationale deals zoals de verkoop van GrandVision aan EssilorLuxxotica, de acquisitie van het Britse ALE door Mammoet/SHV en de acquisitie van Royal Reesink door het Zweedse Triton.

Van Veldhuizen speelde ook nog een mooie rol bij de recente overname van 247TailorSteel door Parcom, waarover u alles kan lezen in het aankomende M&A Magazine. Ook won het team van Van Veldhuizen meerdere M&A Awards, waaronder voor best Dutch M&A House.

Gerelateerde artikelen