Rinkelberg Capital stapt in THE FCTR E / ZON

Het Amsterdamse THE FCTR E / ZON, dat gasloos wonen voor iedereen bereikbaar maakt, heeft een nieuwe investering van 10 miljoen euro binnengehaald. 

Het bedrag is bedoeld om de verdere opschaling en internationale expansie te ondersteunen en is afkomstig van het in Londen gevestigde investment office Rinkelberg Capital van Harold en Corinne Goddijn en Peter-Frans Pauwels (TomTom). Rinkelberg Capital, dat al eerder 4 miljoen euro in de scale-up investeerde, draagt met deze tweede ronde bij aan de volgende groeistap in het versnellen van de energietransitie. 

Woningeigenaren die zich bij THE FCTR E / ZON aansluiten, hoeven woningeigenaren zelf niet te investeren in apparaten zoals warmtepompen, zonnepanelen, batterijen en laadpalen. Voor een vast bedrag per maand wordt alle apparatuur geïnstalleerd en onderhouden. 

Joris Jonker (zie foto), bedenker van de slimme thermostaat Toon en een van de oprichters van THE FCTR E / ZON, over de investering: “Ik beschouw het als een groot compliment dat Rinkelberg Capital zo’n vertrouwen heeft in onze aanpak dat zij nu voor de tweede maal investeren. Deze kapitaalinjectie stelt ons in staat om sneller door te groeien en met innovaties te komen die tot nu toe in de markt nog lastig blijken. Het hoeft niet ingewikkeld en duur te zijn om te investeren in duurzame oplossingen als warmtepompen.”

 

Gerelateerde artikelen