Rieter neemt meerderheidsbelang in Saurer

Het Zwitserse Rieter heeft een aandelenbelang van 57% verkregen in drie onderdelen van branchegenoot Saurer, waaronder Saurer Netherlands Machinery Company. De transactiewaarde bedraagt 300 miljoen euro.

Als onderdeel van deze transactie zijn partijen overeengekomen dat drie bedrijfsonderdelen van Saurer zullen worden ontvlochten en overgedragen aan Rieter. Bij de afronding van deze ontvlechting draagt Rieter haar aandelenbelang van 57% weer over aan Saurer. Naar verwachting zal de ontvlechting binnen zes tot negen maanden worden afgerond.

Rieter en Saurer houden zich bezig met het de ontwikkeling en productie van machines, systemen en componenten die worden gebruikt bij het verwerken van vezels en spinnen van garen. Met het verkrijgen van het eerste bedrijfsonderdeel vervolledigt Rieter haar aanbod van ring- en compacte spinsystemen. De overige twee bedrijfsonderdelen houden zich bezig met het ontwikkelen van elastomeeronderdelen voor spinmachines en lageroplossingen voor draadwindmachines.

In totaal hadden de drie bedrijfsonderdelen een gezamenlijke omzet van 142 miljoen euro in 2020. In 2019 en 2018 bedroeg de gezamenlijke omzet respectievelijk 235 miljoen en 260 miljoen euro.

CMS heeft Rieter Holding AG geadviseerd bij deze investering. 

Saurer werd in deze transactie bijgestaan door Hogan Lovells.

Gerelateerde artikelen