Ricoh groeit verder in IT-services met acquisitie van Avantage

IT-bedrijf Ricoh neemt het Rotterdamse Avantage over, een bedrijf met 160 medewerkers in IT-services dat klanten ondersteunt in het verbeteren van de productiviteit met werkplekautomatisering, IT-infrastructuur en cloud services.

De overname biedt Ricoh de mogelijkheid om de bestaande diensten van Ricoh op het gebied van de digitale werkplek en IT-services verder uit te bouwen met onder andere cloud-transitie, IT-consultancy, implementatieadvies, brede Microsoft-kennis en -ervaring, helpdeskservices, remote management services en sales consultancy. Ricoh-klanten kunnen gebruik maken van de uitzonderlijke infrastructuur en specialistische kennis van Avantage op het gebied van de moderne werkplek propositie (GO) en IT-services.

Door de overname is Avantage in staat om haar slagkracht te vergroten en profiteren klanten van Ricoh’s wereldwijde aanwezigheid, actieve ondersteuning, financiële capaciteiten, IT-infrastructuur en internationale kracht. Daarnaast krijgen klanten toegang tot het brede scala aan Ricoh-producten, waaronder document management systemen, business process services, production printing solutions en workplace management.

Avantage blijft onder eigen naam opereren als een dochteronderneming van Ricoh en is verantwoordelijk voor haar eigen activiteiten en resultaten. Het bedrijf wordt onderdeel van de Ricoh Office Services business.

De aandelenoverdracht vindt plaats na definitieve goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
 

Gerelateerde artikelen