Rick van ’t Hullenaar partner Jones Day

Rick van 't Hullenaar treedt toe als partner tot Jones Day in de Investigations & White Collar Defense praktijk.

Van 't Hullenaar staat multinationals bij in het voorkomen, beperken en afwikkelen van issues op het terrein van regelgeving en reputatie. Hij staat ook cliënten bij die geconfronteerd worden met handhavingsprocedures op nationaal en internationaal niveau. Daarnaast voert hij op verschillende terreinen grensoverschrijdende interne onderzoeken uit voor ondernemingen. Die onderzoeken kunnen betrekking hebben op corruptie, fraude, economische sancties, export controlewetgeving en andere regelgevende of gevoelige reputatie-issues. Hij heeft ervaring met onderzoeken in Europa, Azië, Afrika, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Door zijn aanzienlijke ervaring en expertise op het gebied van sancties en handelsbeperkingen is hij ook prominent aanwezig in Brussel.   

"Rick's ervaring op het vlak van handhaving en interne onderzoeken, met een bijzondere focus op internationale handel, economische sancties en anti-corruptie, is een uitstekende aanwinst voor onze wereldwijde praktijk," zegt Theodore T. Chung, die de Investigations & White Collar Defense praktijk leidt. "Nederland is een belangrijke jurisdictie voor wereldwijd opererende en Europese ondernemingen. We zijn zeer verheugd om hem bij het Jones Day team te verwelkomen."

Naast zijn ervaring met interne onderzoeken, internationale handel en ‘white collar’ zaken adviseert Van 't Hullenaar bij het in kaart brengen van compliance risico's (zowel algemeen als in specifieke transacties), en het opzetten en aanscherpen van compliance programma's. Hij is een "visiting lecturer" aan de Universiteit Leiden en een frequente spreker op conferenties. 

"De komst van Rick in Amsterdam versterkt onze kracht op het terrein van interne onderzoeken, corporate compliance en white collar zaken," zegt Yvan Desmedt, Partner-in-Charge van Jones Day Amsterdam. "Onze cliënten gaan veel voordeel hebben van zijn diepgaande kennis en ruime ervaring. Zij opereren immers in een high-risk omgeving waar regelgeving en handhaving steeds complexer worden, ook in Nederland. Rick excelleert op dit gebied."
 

Gerelateerde artikelen