REMONDIS neemt Dusseldorp Groep over

De aandeelhouders van Dusseldorp Groep hebben besloten hun aandeel in het familiebedrijf te verkopen. Dit heeft geleid tot de voorgenomen verkoop van de Dusseldorp Groep aan het Duitse familiebedrijf REMONDIS. De activiteiten van de Dusseldorp Groep (jaaromzet 2014 circa € 135 miljoen) bestaan uit afvalverwerking en recycling, rioolservice en infra- en sloopactiviteiten.

De infra- en sloopactiviteiten van de Dusseldorp Groep worden na de overname doorverkocht aan het Nederlandse bedrijf ReintenInfra. De overnames zijn nog onder voorbehoud van de toestemming van de ACM (Autoriteit Consument en Markt). Partijen hebben afgesproken geen uitspraken te doen over de overnameprijs.

Met de overname van Dusseldorp versterkt REMONDIS haar positie in de Nederlandse markt van recycling- en afvalactiviteiten. Onderdeel van de overname zijn meerdere locaties in Oost- en Noord-Nederland en meer dan 180 bedrijfsvoertuigen. Bij de over te nemen activiteiten op het gebied van inzameling & recycling en rioolservice werken ongeveer 375 medewerkers. De activiteiten worden voortgezet onder de naam van het nieuwe moederbedrijf.

Remondis werd in het overnameproces bijgestaan door Rabobank en HVG. Namens de Dusseldorp Groep trad EY op als adviseur. 

Gerelateerde artikelen