Refresco waarschijnlijk overgenomen

Bottelaar Refresco is in onderhandeling gegaan met de Franse investeerder PAI Partners over diens bod op de Rotterdamse sap- en frisdrankbottelaar.

PAI legde onlangs een voorstel van 1,6 miljard euro op tafel, oftewel 19,75 euro per aandeel. Daarna is er contact geweest tussen de investeerder en bottelaar Refresco. Dat is aanleiding om nu echt in onderhandeling te gaan. 

De overnameprijs van PAI voor Refresco, Dat meldt de maker van onder meer Wicky-limonade, kan nog hoger uitvallen. Dat denken analisten van KBC en ING. Zowel KBC als ING hanteert voor Refresco een koopadvies met een koersdoel van 20,50 euro. 

In april wees het beursgenoteerde bedrijf een eerste overnamevoorstel van PAI nog van de hand. Destijds lag de biedprijs op 1,4 miljard euro. PAI zou al in 2015 belangstelling hebben gehad voor Refresco, dat toen evenwel koos voor een beursgang. Die hielp het bedrijf zijn schuld terug te dringen zodat ruimte ontstond op de balans voor een reeks overnames.

Refresco heeft zelf de laatste tijd ook niet stilgezeten op het gebied van overnames. Afgelopen zomer werd de aankoop aangekondigd van de bottelactiviteiten van de Amerikaanse branchegenoot Cott. Daar betaalt Refresco zo'n 1,1 miljard euro voor. Het bedrijf zei begin deze maand al dat het nieuwe bod van PAI inclusief die aanwinst is. De transactie met Cott wordt waarschijnlijk in het vierde kwartaal afgerond.

PAI is onder meer eigenaar van Roompot Vakanties. Ook Hunkemöller was enkele jaren eigendom van de vroegere investeringstak van de Franse bank BNP Paribas. Maar die keten van lingeriezaken werd begin vorig jaar doorverkocht aan de Amerikaanse investeerder Carlyle.

(ANP/AFN)
 

Gerelateerde artikelen