Refresco Gerber aast op meer overnames na beursgang

Refresco Gerber, bekend van de Wicky-suikerdrankjes en zijn vele overnames, maakt zijn opwachting op de Amsterdamse beurs van Euronext. Een van de doelen van de Nederlandse frisdrankproducent is om met het opgehaalde kapitaal nog meer acquisities te doen. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht.
Refresco Gerber groeide uit van een klein Rotterdamse bedrijf naar een pan-Europese frisdrankproducent met twee miljard euro omzet. Deze groei kwam organisch maar ook via acquisitie. In totaal heeft de onderneming sinds zijn oprichting dertien andere bedrijven overgenomen en geconsolideerd. De grootste was de fusie met het bedrijf Gerber Emig in 2013. 
 
De maker van onder meer Wicky-drinks gaat nieuwe aandelen uitgeven via Euronext en ook de aandelen van huidige eigenaren verkopen op de beurs. Op het moment is het bedrijf nog in handen van de IJslandse investeringsmaatschappij 3i en de Britse eigenaar van drankenproducent Gerber. De beursgang is binnenkort, maar afhankelijk van de marktomstandigheden. 
 
"Na vele jaren van succes onder eigenaarschap van private equity, is Refresco Gerber nu klaar voor een onafhankelijke toekomst, met een focus op marktleiderschap in de  private label en co-packing industry in Europa en daar buiten," aldus CEO Hans Roelofs in de verklaring.
 
Met het nieuwe kapitaal dat Refresco Gerber via de beurs gaat ophalen, wil het zijn "buy-and-build strategy" voortzetten. "The Company plans to continue to execute its buy-and-build strategy by making selective investments and acquisitions. The Company’s management believes in the added value of acquisitive growth and maintains a clear framework in order to evaluate the attractiveness of individual opportunities, both in existing, adjacent and overseas markets."
 
Refresco Gerber heeft JPMorgan en Credit Suisse aangewezen als de coördinatoren van de beursgang. Daarnaast treden ABN AMRO en HSBC op als joint bookrunners en zijn Rabobank en Société Générale ingehuurd als joint lead managers. Vedere details over de beursgang worden de komende tijd bekendgemaakt. 
Gerelateerde artikelen