Reed Elsevier benoemt Duncan Palmer tot CFO

In november treedt Duncan Palmer aan bij Reed Elsevier als Chief Financial Officer (CFO). Palmer, die zowel de Amerikaanse als de Britse nationaliteit bezit, is nu nog financieel bestuurder bij het Amerikaanse beursgenoteerde glasvezelbedrijf Owens Corning. Daarvoor had hij verschillende financiële functies bij Shell.

Palmer zal eind augustus beginnen bij de uitgever en zal het stokje van de huidige financieel topman Mark Armour in november overnemen. Armour gaat dan met pensioen. In september 2011 drongen aandeelhouders nog aan op het vertrek van Armour vanwege structureel teleurstellende resultaten van het uitgeversconcern.

Een buitengewone aandeelhoudersvergadering zal waarschijnlijk begin november georganiseerd worden om de benoeming goed te keuren. Erik Engstrom, Chief Executive Officer van Reed Elsevier, zegt over de benoeming: ‘Ik ben zeer blij om Duncan in ons team te verwelkomen. Zijn enorme ervaring in internationale zaken maken hem uniek gekwalificeerd voor de CFO-rol bij Reed Elsevier.’

Gerelateerde artikelen