Reducate neemt online nascholer E-learning Made Easy over

Nascholingsplatform Reducate nog groter na overname E-learning Made Easy.

Reducate heeft online nascholer E-learning Made Easy (EME) overgenomen en wordt daarmee in één klap de grootste aanbieder van nascholing in de ouderen- en gehandicaptenzorg. Het online platform ziet een groeiende behoefte aan nascholing in deze sector, door de toenemende vergrijzing in Europa.

Reducate EdTech Group is in juni ontstaan na een fusie van E-WISE en het Deense Blueprint Learning. Door de krachtenbundeling is Reducate het grootste platform op de Europese e-learningmarkt. Het doel is om deze positie als EdTech platform Europees te verstevigen, met een brede vertegenwoordiging in diverse doelgroepen, waaronder de medische-, financiële-, juridische- en onderwijssector. Momenteel volgen 100.000 cursisten het gezamenlijke aanbod van meer dan 2.000 cursussen.

De ontwikkelingen binnen de zorg gaan razendsnel, waardoor bijscholing essentieel is. “Daarbij komt kijken dat in Europa de vergrijzing toeneemt, terwijl de druk op de professionals in deze sector nu al enorm is. Wij willen dan ook dat zij de geringe tijd voor verplichte nascholing zo goed mogelijk benutten met kwalitatief hoge online scholing”, aldus Hans van Veggel, CEO van Reducate.

De overname van E-learning Made Easy (EME) is de eerste uitbreiding sinds de fusie van E-WISE en Blueprint Learning in juni van dit jaar. EME heeft een sterke positie in de nascholing van zorgverleners van niveau 1 tot en met 4. “Samen bieden de partijen straks een aanbod voor de gehele breedte in de ouderenzorg”, aldus Van Veggel.

 

Gerelateerde artikelen