Recycler Repeats neemt Franse RG Group over

Repeats Group wordt met vierde overname grootste onafhankelijke speler plastic recycling in Europa.

De Nederlandse startup Repeats Group B.V. (‘Repeats’), een pan-Europees platform voor het recyclen van afvalplastic, heeft de Franse specialist RG Group overgenomen. Dit is de vierde overname van Repeats sinds begin dit jaar. Repeats is een portfoliobedrijf van Ara Partners, een wereldwijde private equity-onderneming die zich richt op industriële decarbonisatie.

Met de overname van het in zuidoosten van Frankrijk gevestigde bedrijf nabij Lyon is een bedrag gemoeid van 45 miljoen euro. Hier zitten ook de investeringen bij die Repeats gaat doen om het bedrijf te verduurzamen en te automatiseren met de nieuwste technologie.

De jaarlijkse productiecapaceit komt met de toevoeging van RG Group op 70.000 ton per jaar. Achter de schermen werkt Repeats aan nog twee overnames die voor het einde van het jaar beklonken zullen zijn. Hierdoor groeit het bedrijf uit tot een toonaangevende pan-Europese afvalplastic recycler met aanzienlijk groeipotentieel.

"De behoefte aan een effectieve, circulaire oplossing voor het groeiende probleem van plastic afval is enorm. Europese overheden, bedrijven en consumenten werken samen aan een hoger gebruik van gerecycled plastic", zegt Greg Rung, CEO van Repeats. “We streven ernaar om samen te werken met toonaangevende petrochemische en plastic verpakkingsproducenten om een hoogwaardige leveringsbron te creëren die overal in Europa beschikbaar is. We zijn trots om samen te werken met Ara, die deze ambitie deelt en over expertise en middelen beschikt om onze doelstellingen te helpen bereiken.”
 

Gerelateerde artikelen