Recruit zet overnamebod op USG People door

Het Japanse uitzendbedrijf Recruit zet zijn eerder aangekondigde overnamebod op USG People door. Aandeelhouders van de Nederlandse uitzender kunnen hun stukken tussen 1 april en 30 mei aanbieden, werd donderdag bekendgemaakt.

Recruit liet in december weten 17,50 euro per aandeel te bieden op USG. Het bod waardeert USG People in totaal op 1,6 miljard euro en wordt ondersteund door het bestuur en de commissarissen van het bedrijf. Oprichter en grootaandeelhouder Alex Mulder heeft zijn belang van 19,8 procent al toegezegd.

Eerder deze maand werd bekend dat de Europese Commissie geen bezwaren heeft tegen de overname van het moederbedrijf van uitzendbureaus als Start People en Unique. USG en Recruit verwachten dat de overname in juni kan worden afgerond. Aandeelhouders van USG worden tijdens hun vergadering van 12 mei verder bijgepraat over het bod.

Recruit doet het bod gestand als minstens 95 procent van de aandelen is aangemeld. Het bedrijf kan echter nog besluiten die grens te verlagen naar 80 procent. Bij aanmelding van 95 procent van de stukken worden procedures in werking gesteld om ook de resterende aandelen in handen te krijgen.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen