Reclamebureau geeft obligatie uit via NPEX

Producent in tijdelijke buitenreclame Image Building geeft via handelsplatform NPEX een obligatielening uit van 2,5 miljoen euro. Dat bleek donderdag.

Image Building is bekend van de Trotter-reclamezuilen. De opbrengst wordt door de Haagse onderneming gebruikt om de snelle groei van Trotter in Nederland en in andere Europese landen, zoals Groot-Brittannië en België, te faciliteren. Er kan ingeschreven worden op de achtergestelde obligatielening met een jaarlijkse rente van 7 procent, af te lossen na vijf jaar.

Daarnaast wordt het kapitaal ingezet om de NPEX-obligatielening van 680.000 euro van dochter Trotter International af te lossen en om onder andere het werkkapitaal van de onderneming te versterken.

Overigens werd de handel op NPEX onlangs opgeschort omdat de alternatieve beurs wacht op een nieuwe vergunning van toezichthouder AFM. NPEX is een effectenbeurs voor MKB-ondernemers. Op een online-platform wordt rechtstreeks gehandeld, dus zonder tussenkomst van banken of andere partijen. De bedoeling is dat deze beurs voor MKB'ers toegankelijker en goedkoper is.

(ANP)

Gerelateerde artikelen