Recente investeringen van Fortino Capital

Investeringen in software voor o.a. personeelsbeheer en verkeershandhaving.

Fortino Capital, een vooraanstaande Europese groei-investeerder gespecialiseerd in B2B-software, heeft in juni drie belangrijke investeringen aangekondigd die gericht zijn op het bevorderen van innovatie en groei in de software-industrie.

Deze investeringen omvatten ProMark, SIMCON en InTouch Solutions, die elk verschillende sectoren binnen de softwaremarkt vertegenwoordigen.

Investering in ProMark
Fortino Capital heeft geïnvesteerd in ProMark, een toonaangevende Scandinavische leverancier van alles-in-één software voor personeelsbeheer die is afgestemd op de zeer complexe behoeften van middelgrote tot grote bedrijven.

ProMark, opgericht in 1981, bedient meer dan 400 klanten in meer dan twintig landen, waarbij meer dan 300.000 gebruikers dagelijks op de software vertrouwen. De software van het Deense bedrijf helpt de productiviteit en winstgevendheid te verhogen en tegelijkertijd de betrokkenheid van medewerkers te maximaliseren via geavanceerde functionaliteiten voor tijd- en aanwezigheidsrapportage, verzuim- en taakbeheer en planning.

De software van ProMark kan worden geïntegreerd met meer dan vijftig systemen voor salarisadministratie, HR, ERP en clouddiensten, waardoor een naadloze ervaring voor het gevarieerde klantenbestand wordt gegarandeerd.

Investering in SIMCON
In juni 2024 maakte Fortino Capital zijn investering bekend in SIMCON, een gerenommeerde leverancier van simulatiesoftware voor kunststofspuitgieten. SIMCON, afkomstig van de Technische Universiteit Aken en opgericht door Dr. Paul Filz, is al ruim dertig jaar actief. Het bedrijf ondersteunt honderden klanten in sectoren als de automobielsector, productie en medische technologie.

SIMCON staat bekend om zijn hoogwaardige en duurzame oplossingen en biedt geavanceerde simulatie- en optimalisatiesoftware naast adviesdiensten om klanten te helpen superieure resultaten te bereiken. Deze investering heeft tot doel de mogelijkheden van SIMCON verder te vergroten en zijn bereik op de wereldmarkt uit te breiden.

Investering in InTouch-oplossingen
De investering van Fortino Capital in InTouch Solutions markeert een nieuwe strategische stap om innovatieve softwareoplossingen te ondersteunen. InTouch Solutions, met hoofdkantoor in België, is een toonaangevend verkeershandhavingsplatform dat miljoenen verkeersboetes onmiddellijk verwerkt.

Het platform bedient ruim 300 klanten, waaronder lokale overheden en mobiliteitsaanbieders, en heeft tot doel de stedelijke omgeving te verbeteren door te zorgen voor efficiënte verkeershandhaving. Fortino Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in InTouch Solutions om haar groei te versnellen en haar internationale expansieplannen te ondersteunen. Dit partnerschap omvat verdere investeringen in productontwikkeling en het opzetten van een robuuste bedrijfsinfrastructuur voor schaalbaarheid.

Deze investeringen van Fortino Capital onderstrepen de toewijding van het bedrijf aan het bevorderen van technologische vooruitgang en het ondersteunen van softwarebedrijven die de productiviteit, duurzaamheid en innovatieve oplossingen in verschillende sectoren stimuleren.

Gerelateerde artikelen