Randstad koopt Monster Worldwide voor 387 miljoen euro

Uitzendorganisatie Randstad neemt zijn Amerikaanse branchegenoot Monster Worldwide over. Dat bedrijf is in Nederland vooral bekend van Monsterboard, een van de grootste vacaturesites van het land. Met de overname is ongeveer 429 miljoen dollar gemoeid, omgerekend zo'n 387 miljoen euro.

Randstad telt 3,40 dollar per aandeel in contanten neer voor het in meer dan veertig landen actieve Monster. De Nederlandse uitzendreus ziet vooral Monsters technologische oplossingen voor het koppelen van werkzoekenden en werkgevers als welkome aanvulling voor de eigen organisatie. Monster zal zelfstandig, onder de eigen naam blijven opereren.

Jones Day stond koper Randstad vanuit Atlanta en Amsterdam juridisch bij. Marc Rijkaart van Cappellen, Floris Pierik, Bastiaan Kout deden dat namens Jones Day Nederland.  

Het is al de zoveelste deal van Randstad in korte tijd. Zo nam het concern in juni de freelance marktplaats Twago en zijn Japanse branchegenoot Careo Group over. Eind mei werd de aankoop van het Italiaanse uitzendbedrijf Obiettivo Lavoro gemeld. Voorlopig is het even gedaan met dat hoge tempo van opeenvolgende overnames en fusies, zo kondigt de uitzender aan. Komende tijd ligt de focus bij Randstad vooral op het integreren van alle recent aangekochte bedrijven.

De inlijving van Monster Worldwide moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders. Randstad denkt de deal in het vierde kwartaal van dit jaar af te ronden. De overname wordt gefinancierd met bestaande kredietfaciliteiten.

Monster was afgelopen kwartaal overigens goed voor een omzet uit voortgezette activiteiten van bijna 151 miljoen dollar, werd dinsdag tevens bekendgemaakt. Daarbij werd mede als gevolg van een grote voorziening die het bedrijf moest treffen, ruim 124 miljoen dollar nettoverlies geleden.

(ANP)

Gerelateerde artikelen