Randstad neemt branchegenoot Zorgwerk over

De uitzender speurt naar meer overnames in groeimarkten.

Uitzendconcern Randstad wil de kleinere branchegenoot Zorgwerk overnemen van NPM Capital, dat de uitzender in 2019 kocht. De beursgenoteerde uitzender wil met het digitale platform van Zorgwerk, waar 75.000 professionals bij zijn aangesloten, groeien in de snel belangrijker wordende zorgsector.

Randstad onderbouwt de beslissing door te zeggen dat door de vergrijzing naar verwachting in 2040 één op de vier Nederlanders in de zorg werkt, tegenover één op de zeven nu. Het aantal vacatures in de zorg bevindt zich de afgelopen jaren al rond recordhoogtes.

“Onze strategie richt zich op groeisectoren en het inzetten van digitale platformen om meer gepersonaliseerde en efficiënte interacties met klanten en talent te creëren. Door Randstad en Zorgwerk te combineren, hebben we een nog sterker antwoord op de omvattende behoeften van onze zorgklanten met alle soorten contractvormen”, stelde Randstad-topman Sander van ’t Noordende in een verklaring.

Onder meer de ondernemingsraad van Randstad moet nog oordelen over de overname, net als de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het bedrijf hoopt de deal, met een waarde van ongeveer 323 miljoen euro, in de komende vier tot twaalf weken af te ronden. Wat de deal zal kosten is nog niet bekendgemaakt.

Ondertussen blijft Randstad zoeken naar ondernemingen om over te nemen. Daarbij richt het zich op de in zijn ogen interessante groeimarkten finance, tech en gezondheidszorg. “En dat zal dan zijn in een van onze voornaamste regio’s, zoals de Verenigde Staten, Europa of Japan en India”, zei Van ’t Noordende.

Gerelateerde artikelen