Rabo Corporate Investments investeert in VDK

Rabo Corporate Investments (RCI), de investeringstak van Rabobank, heeft een risicodragend kapitaal verstrekt aan technisch installatiebedrijf VDK.

Samen met een additionele verhoging van de financiering door Rabobank maakt deze financiering voorzetting en versnelling van de huidige groeistrategie door VDK mogelijk. VDK wil hiertoe nieuwe overnames doen. 

VDK is een regionale technisch installateur gericht op het leveren, de service en het onderhoud van technische installaties. In 2013 startte VDK haar groeiambities met de overname van drie ondernemingen, elk met een eigen installatiespecialisme. Inmiddels bestaat de groep uit 17 ondernemingen. Met deze ondernemingen biedt VDK haar klanten in Noordoost-Nederland een breed scala aan mogelijkheden op het gebied van technische installaties. Met hulp van haar nieuwe partner Rabo Corporate Investments wil de onderneming het ingezette groeitempo voortzetten. Dit wil VDK doen door zowel autonoom als door middel van acquisities te groeien. Hiermee geeft de firma invulling aan de ambitie om een leidende speler in de regio te worden. 

Frans van der Kolk (DGA VDK): “De installatiebranche is volop aan het consolideren, wat ook noodzakelijk is omdat de installaties steeds complexer worden, waarvoor veel kennis aanwezig moet zijn. De VDK Groep heeft van alle technische disciplines de kennis in huis en kan ook alles met eigen mensen uitvoeren. VDK heeft een organisatie gebouwd die met de eigen bedrijven en mensen kantoren volledig kan renoveren en verduurzamen. Hiermee speelt VDK een belangrijke rol in de 30 miljoen m2 kantoorruimte die verduurzaamd moet worden in Nederland.”

Jan Droste (Rabo Corporate Investments): “VDK is in 6 jaar tijd uitgegroeid tot een indrukwekkende onderneming in de technische service sector. In de komende jaren voorzien wij door de huidige energietransitie en de verdere digitalisering van de gebouwde omgeving een groeiende vraag naar totaalaanbieders van technische services. Het ondernemerschap en de ambities van het management van VDK kunnen hier een goede invulling aan geven. Wij zien uit naar een goed partnerschap en zien de verdere groei van VDK met vertrouwen tegemoet.”

Rabobank’s investeringstak Rabo Corporate Investments heeft wereldwijd meer dan EUR 1.4 mrd geïnvesteerd, sectorbreed in Nederland en binnen Food & Agri wereldwijd. Deze investeringen variëren van groeikapitaal voor start-ups and scale-ups tot (co-)investeringen in volwassenen bedrijven en fondsen.

Gerelateerde artikelen