Qualcomm verlengt aanmeldtermijn bod NXP

Chipmaker Qualcomm heeft het uitstaande bod op de Nederlandse branchegenoot NXP verlengd met één maand tot 27 juli. Dat meldt het Amerikaanse bedrijf in een persbericht.

Het overnamebod zou aflopen op 27 juni. Tot die tijd hadden aandeelhouders de mogelijkheid hun aandelen aan te bieden voor 110 dollar per stuk. Het bod werd acht maanden geleden, op 27 oktober, bekend gemaakt. In die maanden is 12,5 procent van de aandelen NXP aangemeld onder het bod. Qualcomm doet het bod gestand als minimaal 80 procent van de aandelen is aangemeld. 

Brussel en aandeelhouders staan niet te juichen
Dat niet iedereen staat te juichen om de deal blijkt uit eerdere berichten. De Europese Commissie is een onderzoek begonnen naar de voorgenomen overname. Brussel heeft nog verschillende bedenkingen over de deal, omdat die mogelijk leidt tot hogere prijzen, minder keuze en minder innovatie in de halfgeleiderindustrie.

Aandeelhouders van het Eindhovense bedrijf, waaronder de activistische investeerder Elliott, hebben aangegeven dat ze 110 dollar per aandeel te laag vinden

Lees ook:
Brussel heeft bedenkingen over awardwinning deal NXP
Elliott oneens met awardwinning overname NXP door Qualcomm
Miljardendeal NXP katapulteert Goldman Sachs, Evercore, A&O en De Brauw naar top league tables

Gerelateerde artikelen