PwC-professor Wim Holterman jaagt op zesde Best Valuator Award

De M&A Awards 2016 naderen met rasse schreden. Als M&A-redactie hebben we alle genomineerden de kans gegeven - of dat gaan we nog doen - om hun kunsten te etaleren. Vandaag valt de eer te beurt aan Wim Holterman, ā€ˇPartner Valuation & Strategy bij PwC en genomineerd voor de Best Valuator Award 2016.

Al vijfmaal legde Wim Holterman beslag op de Best Valuator Award. In de afgelopen zes jaar was de PwC-partner zijn oponenten steeds te machtig, behalve in het jaar 2013 toen Jeroen Weimer (KPMG) – tevens de allereerste winnaar van deze award in 2008 – de prijs in ontvangst mocht nemen. Saillant detail: Weimar is dit jaar opnieuw genomineerd, evenals eenmalig winnaar Henk Oosterhout (2009), Managing Partner bij Duff & Phelps

Waarderingsdisputen
Het afgelopen jaar heeft Wim Holterman aan een breed scala van opdrachten gewerkt, waaronder transacties in de financiële sector en waarderingen in de olie en gas industrie. Daarnaast is hij betrokken geweest bij verschillende waarderingsdisputen, onder meer bij het ICC International Court of Arbitration.

Het bijzondere aan 2016 vindt Holterman, tevens professor aan de Universiteit Groningen waar hij aan het hoofd staat van het masterprogramma in M&A en Valuation, dat de M&A-markt over het gehele genomen sterk blijft. Deze wordt primair gedreven door een uitzonderlijk lage rentestand en de ruime financiële positie van veel kopers, terwijl tegelijkertijd wereldwijd de economische groei naar beneden wordt bijgesteld. 

Ontwikkeling rentestand
"Dat is het bijzondere van deze M&A-cyclus, de meeste cycli gaan gepaard met sterke economische groei. De meest M&A zijn momenteel dan ook gericht op het kopen van groei. Dat gebeurt voornamelijk via horizontale deals, gericht op schaalvoordelen", aldus de PwC-veteraan. Voor 2017 verwacht Holterman dat er niet veel zal veranderen in de M&A-thema's. Veel zal afhangen van de beschikbaarheid van financiering en de ontwikkeling van de rentestand, die sinds kort weer tekenen van stijging vertoont.


 

Gaat u binnenkort ook een overname doen of private equity aantrekken?
Vergroot uw kans op succes en schakel de beste adviseurs, investeerders en financiers in 2 tips: 

1. Vind alle top-notch adviseurs in de Who’s Who in M&A 2017
Word lid van de M&A Community en ontvang kosteloos dit uitstekend naslagwerk (220 pagina’s) met de top 1000 dealmakers op een rij. Vergroot de kans dat uw overname een succes wordt. Schakel de beste adviseurs, investeerders en nanciers in. De Who’s Who in M&A 2017 geeft u het ultieme inzicht. Word nu lid via MenA.nl.

2. Word nu lid voor meer kennis, kansen en deals
De mooiste deals sluit u met de juiste kennis en beste contacten. Daarom biedt de M&A Community u als lid meer kansen en meer kennis tijdens de M&A Fora, M&A Masterclasses, op MenA.nl, in M&A Database & League tables, M&A Magazine en Who’s Who in M&A en Private Equity. Gratis naar M&A Awards-galafeest? Word vóór 15 december lid via MenA.nl.

Gerelateerde artikelen