PwC verkoopt Taxmarc

Accountants- en adviesorganisatie PwC heeft Taxmarc verkocht.

Koper is Taxmarc B.V., een onafhankelijke partij, die zich zal toeleggen op de verdere ontwikkeling van de Taxmarc oplossing.

Taxmarc is een SAP-gecertificeerde oplossing voor indirecte belastingen die met veel succes is geïmplementeerd bij meerdere multinationals. Met deze oplossing wordt het proces voor het bepalen van indirect belastingen in ERP-systemen volledig geautomatiseerd. Taxmarc was sinds 2015 onderdeel van PwC. 

De verkoop maakt het mogelijk voor zowel PwC als Taxmarc B.V. om zich te focussen op hun eigen activiteiten, wat zorgt voor een meer solide bedrijfsmodel.Dit biedt een betere continuïteitsgarantie van de oplossing bij een mogelijke auditrotatie bij klanten en resulteert in meer ruimte voor groei van de oplossing. 

Taxmarc B.V. gaat door met de verdere technische ontwikkeling van Taxmarc en zorgt daarmee dat het platform gebruik blijft maken van state-of-the-art technologie en blijft inspelen op het mondiale, steeds veranderende fiscale landschap.

PwC zal de software van de Taxmarc oplossing niet meer zelf aanbieden, maar zal nog wel doorgaan als implementatiepartner van Taxmarc waardoor huidige en toekomstige klanten gebruik kunnen blijven maken van de technologie. 
 

Gerelateerde artikelen