PwC richt advocatenkantoor in België op

PwC heeft in België een advocatenkantoor opgericht: Law Square. Met die stap wil PwC een prominentere rol op de M&A markt in België spelen.

Dat melden verschillende Belgische dagbladen. PwC is daarmee in België de laatste van de Big Four die opnieuw op de kar van de multidisciplinaire praktijken (MDP) springt, waarin advocaten, accountants, fiscalisten en consultants gebundeld hun diensten aanbieden. In Nederland had PwC tot 2006 ook een eigen advocatenkantoor: Landwell.

"Bedrijven die een overname willen doen, richten zich vooral tot advocaten. De tussenkomst van consultants op de fusie- en overnamemarkt blijft daardoor vaak beperkt tot het voorbereidende of ondersteunende werk", zegt Frank Dierckx, partner bij PwC.

Consultants kunnen ook niet pleiten voor een rechtbank. In België is dat voorbehouden voor advocaten. Men kan bedrijven wel bijstaan in discussies, maar als het tot een gerechtelijke procedure komt, moeten de consultancykantoren het dossier overlaten aan een advocaat.

Law Square wordt geleid door Karin Winters, die 14 jaar advocaat was en in 2004 de overstap maakte naar PwC, waar ze tot voor kort partner was. Het advocatenkantoor legt zich toe op ondernemingsrecht. Volgens PwC zijn er genoeg garanties ingebouwd opdat het advocatenkantoor onafhankelijk van PwC kan werken. Wat de Nederlandstalige Orde van Advocaten denkt over de oprichting is nog niet duidelijk. 

 

 

Gerelateerde artikelen