PwC pakt lead in league tables transaction services Q1 2018

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:01
Accountancykantoor PwC pakt de lead in de transaction services (TS) league tables van Q1 2018. Het kantoor adviseert bij de grootste én de meeste deals. Dat blijkt uit de MenA.nl league tables.

Met de positie start PwC 2018 waar het in 2017 is gefinished, een dubbele eerste plaats. Het kantoor was over het eerste kwartaal betrokken bij in totaal 17 deals met een dealwaarde van 12,46 miljard euro. Daarmee blijft het kantoor 2 miljard voor op Deloitte en 1 deal voor op KPMG. De grote klapper voor PwC was de betrokkenheid bij de grootste deal van Q1: de verkoop van AkzoNobel Speciality Chemical aan Carlyle en GIC voor 10,1 miljard euro. Een TS-team van PwC onder leiding van M&A-award winnaar Remco van Daal (foto rechts) adviseerde de Amerikaanse investeerder Carlyle. 

Big 4 domineert

De league table gesorteerd op dealwaarde wordt volledig gedomineerd door de big 4-kantoren. Deloitte staat op twee, dankzij het advies van het team van Jasper de Grauw (foto rechts) voor AkzoNobel. KPMG volgt op drie en EY op vier. De league table – normaal een top 10 – bestaat uit 12 bedrijven, omdat Mazars, RSM en Alvarez & Marsal (A&M) gedrieën met 10 miljoen euro én 2 deals het eerste kwartaal afsluiten op plaats 10. 

Met dezelfde score bereiken A&M, Mazars en RSM de achtste plaats in de league table gesorteerd op aantal deals. In de top doorbreekt Accuracy de hegemonie van de big 4. Het kantoor staat met 11 deals op de derde plaats, net boven Deloitte en EY. KPMG staat, net als in eind 2017, op de tweede plaats. 

 

 

Bekijk hier de league tables M&A-advisory Q1 2018 en hier de league tables Legal Advisory.

Gerelateerde artikelen