Pulsar Network Capital start nieuw private equity fonds van 75 miljoen euro

Private equity investeerder Pulsar Network Capital start een nieuw investeringsfonds ‘Sustainable Food Fund’ met 75 miljoen euro. Het fonds heeft een focus op gezonde en duurzame voeding.
Het fonds heeft als doel te investeren in 15 tot 20 innovatieve en groeiende bedrijven in de segmenten sustainable food, nutrition, foodtech en agritech. Deze bedrijven moeten de potentie hebben om een waardevolle en winstgevende bijdrage te leveren aan een gezonde, transparante en duurzame voedselketen. Het team van Pulsar Network Capital gelooft dat dit uiteindelijk zal leiden tot een duurzame voedselketen en een gezonder voedselpatroon.
Het fonds zal participeren in ‘veelbelovende’ ondernemingen met een hoog renderend bedrijfsmodel en een focus op de creatie van sociale en/of duurzame innovatie(s) in de voedingsindustrie. Het fondsmanagement verwacht vooral succes te kunnen boeken door portfoliobedrijven te transformeren tot internationale spelers en marktleiders.
 
De fondsmanagers zien een groei in de markt voor gezonde voeding met meer dan 20% per jaar naar meer dan 1 biljoen US dollar in 2017. Naast een marktconform financieel rendement, wil het Sustainable Food Fund een meetbare Return-on-Impact bieden op het gebied van verduurzaming, MVO, innovatie en gezondheid.
Het fonds heeft de afgelopen maanden het management team van Pulsar Network Capital uitgebreid met een senior partner met managementervaring in de voedingsindustrie. Daarnaast is het team door de komst van twee investment partners gegroeid naar vijf personen. Beide hebben een trackrecord opgebouwd bij onder meer NPM Capital, PPM Oost, ING Bank en F. Van Lanschot Bankiers.
 
Gerelateerde artikelen