Puinruimer interim-baas bij Intertoys

De Belg Stefaan Vansteenkiste is op interim-basis aangesteld als topman van speelgoedwinkelketen Intertoys. Zijn aanstelling volgt kort op de afronding van de verkoop van Intertoys door Blokker. Sinds maandag is de Britse investeerder Alteri officieel de nieuwe eigenaar.

Vansteenkiste werkte voorheen onder meer als als herstructureringsdirecteur bij technisch dienstverlener Imtech, kort voordat dat concern failliet ging. Ook was hij eerder op interim-basis topman van vleesverwerker Vion en was hij als adviseur van managementbureau Alvarez & Marsal betrokken bij de afwikkeling van het faillissement van winkelbedrijf Macintosh, bekend van ketens als Scapino en Dolcis.

Vansteenkiste volgt Steven van Nieuwenhuijzen op die eerder aangaf na de afronding van de verkoop van Intertoys terug te zullen treden.

Vansteenkiste is volgens een woordvoerder van Intertoys niet aangesteld om puin te ruimen. Nu het bedrijf definitief is losgekoppeld van Blokker is het volgens de zegsman nodig om een ervaren bestuurder in dienst te hebben om het veranderproces in goede banen te leiden. De zoektocht naar een definitieve topman wordt zo snel mogelijk afgerond. Intertoys heeft daarvoor de hulp ingeroepen van headhunter Egon Zehnder.

Intertoys telt inclusief franchisenemers momenteel circa vijfhonderd winkels in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Circa 4000 mensen zijn werkzaam voor het bedrijf.

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen