Promotie voor Wendy Winkelhuijzen bij Van Lanschot Kempen

Van Lanschot Kempen draagt Wendy Winkelhuijzen voor als Head of Private Banking.

Van Lanschot Kempen maakt vandaag bekend dat Richard Bruens heeft besloten om per 1 juni 2024 terug te treden als lid van de Raad van Bestuur. De Raad van Commissarissen heeft het voornemen Wendy Winkelhuijzen, op dit moment Chief Risk Officer en lid van de Raad van Bestuur, te benoemen als zijn opvolger. Richard Bruens zal vanaf september 2024, na afloop van zijn contract, als senior advisor van Van Lanschot Kempen en lid van de Raad van Advies van Mercier Van Lanschot in België verbonden blijven aan Van Lanschot Kempen.

Wendy Winkelhuijzen is sinds 1 september 2022 lid van de Raad van Bestuur en Chief Risk Officer. Sinds haar start bij Van Lanschot Kempen in 2001 heeft zij diverse functies vervuld binnen corporate finance, private banking, investor relations en corporate development & strategy. Zij wordt per 1 juni 2024 in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor Private Clients Nederland en Investment Banking.

Frans Blom, voorzitter Raad van Commissarissen: “Richard heeft sinds 2014 een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van Van Lanschot Kempen binnen alle klantgroepen. Zijn focus op klantbeleving, persoonlijke dienstverlening en sterke commerciële teams zien we terug in een hoge waardering van onze klanten en in onze groei, zowel organisch als door overnames. De overnames van Mercier Vanderlinden in België en het online beleggingsplatform van Robeco in Nederland zijn hiervan recente voorbeelden. We zijn verheugd dat hij verbonden wil blijven aan ons huis.

Ik kijk ernaar uit de samenwerking met Wendy voort te zetten in haar nieuwe functie binnen de Raad van Bestuur. Zij kent de organisatie door en door en is uitstekend in staat de verbinding te leggen tussen de diverse expertises binnen Van Lanschot Kempen om die op een relevante manier ter beschikking te stellen voor onze klanten. Wendy heeft het afgelopen jaar grote stappen gezet met de risk- en compliance-functie vanuit een focus op klantbelang en risicoprofiel. Ze is strategisch, analytisch en combineert dit met een persoonlijke benadering gericht op het bouwen van sterke teams.”

Wendy Winkelhuijzen: “Voortbouwend op het sterke fundament dat Richard met zijn teams heeft neergezet, ga ik me graag inzetten voor de verdere ontwikkeling van onze onderscheidende dienstverlening voor onze huidige en toekomstige klanten. Dichtbij de klant staan en diepgaande adviesrelaties opbouwen, daar zit onze kracht en daar wil ik ook richting aan geven de komende jaren. Dat is vanaf 1 juni 2024. Tot die tijd zijn risk management en compliance mijn prioriteit. We maken goede progressie om de business met scherpe adviezen en challenges terzijde te staan en die lijn zet ik graag de komende maanden door.”

De procedure voor de selectie van een nieuwe Chief Risk Officer wordt op korte termijn gestart. De voorgenomen benoemingen zijn onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders.

Gerelateerde artikelen