Promotie voor Erik-Jan Wagenvoort en Daphne van der Houwen bij A&O

Allen & Overy Netherlands benoemt Erik-Jan Wagenvoort als partner Banking en Daphne van der Houwen als counsel bij de praktijkgroep ICM. 

Erik-Jan Wagenvoort is in 2009 gestart bij A&O bij de praktijkgroep Banking, waar hij zich met name richt op financieringen van overnames. Hij treedt op voor de sponsor/borrower of voor de financiers (banken en de laatste jaren steeds vaker direct lending fondsen) in een breed scala aan Nederlandse en cross border-transacties. 

Daarnaast is hij gespecialiseerd in investment grade en cross over lending, asset backed financing en andere structured finance-oplossingen. Ook heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de automatisering van financieringsdocumentatie die momenteel in de Banking-praktijk gebruikt wordt. In 2017/2018 was Wagenvoort gedetacheerd naar het Banking-team in Londen. Hij is een van de 39 partners die Allen & Overy vandaag wereldwijd heeft benoemd.

Daphne van der Houwen startte in 2010 bij de ICM-praktijkgroep van A&O. Zij houdt zich voornamelijk bezig met financial regulatory-werk, waarbij zij zich focust op markttoegang en governance/goede bedrijfsvoering. Van der Houwen heeft in dit verband de afgelopen jaren niet alleen verschillende banken en verzekeraars geadviseerd, maar ook de toezichthouder. Ook houdt zij zich bezig met verschillende fintech-initiatieven. Zo heeft zij cliënten geadviseerd over de regulatoire aspecten bij het aanbieden van crypto-services.

Gerelateerde artikelen