ERP-expert neemt Nederlandse Metaal Kennis Groep over

ProALPHA breidt portfolio uit met cloudgebaseerde ERP-leverancier voor metaalverwerkende bedrijven.

De proALPHA Group, een van de toonaangevende leveranciers van ERP+ softwareoplossingen voor kleine en middelgrote ondernemingen, versterkt zijn aanwezigheid en expertise in de metaalverwerkende industrie voor het kernklantensegment van maximaal honderd werknemers met de acquisitie van Metaal Kennis Groep BV (MKG).

Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Hengelo, Nederland, ontwikkelt en implementeert al 24 jaar gebruiksvriendelijke, zeer schaalbare en standaard ERP-software met ongeveer zeventig hooggekwalificeerde medewerkers, ontworpen voor zowel cloud- als on-premise-activiteiten voor bedrijven in de metaalverwerkende industrie. Vanuit het hoofdkantoor in Hengelo strekken de activiteiten van MKG zich uit naar Nederland, België en Duitsland. Ruim 800 actieve klanten vertrouwen op de innovatieve ERP-oplossingen van MKG.

De overname weerspiegelt een strategische beslissing van beide kanten, waarbij marktleiders uit twee verschillende klantgroottesegmenten bij elkaar worden gebracht. MKG zal blijven opereren in zijn doelmarkten en zijn succesverhaal in de DACH-regio voortzetten onder het huidige managementteam.

“Deze overname is voor ons echt een transformatie. Met MKG verwelkomen we niet alleen de topspeler op de betreffende markt in Nederland, maar bouwen we ook voort op het trackrecord van MKG in Duitsland”, zegt Eric Verniaut, CEO van de proALPHA Group. “proALPHA ERP en MKG hebben een complementair portfolio dat het mogelijk maakt om verschillende klantengroottes in dezelfde sector te targeten: MKG zal zich vooral richten op DACH-bedrijven onder de 100 FTE en proALPHA opereert boven die drempel”, aldus Verniaut.

ProALPHA werd bij de deal bijgestaan door Sidley Austin, Orange Clover (team lead Pien van Veersen) en Deloitte.

De Metaal Kennis Groep kreeg M&A advies van EY (team lead Jeroen Valk), legal advies van DLA Piper (team lead Pieter Paul Terpstra) en due diligence advies van EY (team lead Teun Breen).

Gerelateerde artikelen