PRM Rotomoulding overgenomen door XANO Group

Zweeds conglomeraat slaat al voor de derde keer toe in ons land.

PRM Rotomoulding (PRM) is overgenomen door Zweedse beursgenoteerde XANO Group. Het bedrijf gaat als zelfstandige onderneming binnen de Scandinavische onderneming verder en wordt onderdeel van de Industrial Products Business Unit.

PRM heeft een jaaromzet van 11 miljoen euro. PRM-oprichter en DGA Erik Lankamp vond via Marktlink Fusies & Overnames in XANO de juiste koper om de internationale groeiambities van het bedrijf te verwezenlijken. 

PRM Rotomoulding uit Rijssen een specialist in kunststof rotatiegieten en heeft ruim vijftig medewerkers in dienst. Het bedrijf met name actief in de agrimarkt. 

Het Zweedse beursgenoteerde bedrijf XANO Group bestaat uit een wereldwijde paraplu aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in productie- en ontwikkelingsdiensten voor industriële producten en automatiseringsapparatuur. Afgelopen zomer nam dit bedrijf Case Packing Systems over uit Limburgs. Drie jaar geleden werd het Gelders Polykettting gekocht, nadat dit bedrijf een jaar ervoor faillet was gegaan, maar via een overname een doorstart maakte. 

Over nadere details van de deal zijn geen mededelingen gedaan.

Gerelateerde artikelen