Weer een PE-investering in de accountancy

Moore DRV trekt externe financiering aan bij Waterland Private Equity Investments.

Accountantskantoor Moore DRV een top 10-positie in de sector innemen. Daarom trekt het kantoor externe financiering aan bij Waterland Private Equity Investments. Dat maakte het kantoor op dinsdag 11 juni bekend middels een persbericht.

Moore DRV maakt ook bekend dat Van Noordenne Accountants zich bij haar aansluit. Van Noordenne voegt ongeveer vijftig mensen toe en is gevestigd in Giessen, Gorinchem en Hardinxveld.

Marco Utermark, voorzitter raad van bestuur van Moore DRV: “We zien veel mogelijkheden om onze waarde voor ondernemers in de echte economie en voor onze mensen verder te verhogen. Daarvoor is een top 10-positie in de sector nodig. De fundamenten voor die groei zijn onze cultuur, kernwaarden en kwaliteitshuis. Die fundamenten willen we borgen en versterken. Om sneller, grotere stappen te kunnen maken, kiezen we voor de inbreng van kapitaal en expertise van Waterland Private Equity Investments.”

De aankondiging komt op een moment dat private equity in de accountancy door verschillende experts en instanties bekritiseerd wordt. In een opiniebijdrage in het FD vandaag, schreef hoogleraar Marcel Pheijffer dat de genoemde voordelen van een samenwerking met PE vaak gebaseerd zijn op drogredenen.

Gerelateerde artikelen