Private equity bedrijven CVC en KKR in race voor miljardenovername lampen Philips

Private equity bedrijven CVC Capital Partners en Kohlberg Kravis Roberts & Co hebben kenbaar gemaakt dat ze de lichtdivisie van Philips willen overnemen. Dat meldt Het Financieele Dagblad in gesprek met zakenbankiers. De overname wordt ingeschat op circa 9,5 miljard euro.
De interesse van de private equity huizen is niet onverwacht. Beide investeerders zijn ook in de race voor de overname van Philips-dochters Lumineds en Automotive, producenten van led- en autoverlichting. Mogelijk willen de private equity bedrijven de verschillende Philips-onderdelen samenvoegen tot één geheel. Philips maakte eerder bekend dat het naast een verkoop van de lichtdivisie ook een beursgang overweegt.
 
Philips M&A director Stewart McCrone 
M&A director Stewart McCrone is namens Philips verantwoordelijk voor de afsplitsing van de lichtdivisie van Philips en de verkoop van Lumineds en Automotive. In de komende editie van M&A Magazine gaat McCrone in op het verkoopproces. Hij was in 2014 in van de genominineerden voor de M&A Award Best M&A Director. De award ging uiteindelijk naar zijn collega Marc Koster van Heineken.
 
Foto: KKR-oprichters George R. Roberts en Henry R. Kravis. Bron: kkr.com. 
 
Gerelateerde artikelen