Private equity bedrijf HAL ziet groei optiekketens

Private equity bedrijf HAL Holding heeft de omzet en winst van zijn optiekketens zoals Pearle vorig jaar zien toenemen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de investeerder.
De nettowinst van HAL daalde vorig jaar met 18 procent tot 406 miljoen euro bij een licht hogere omzet van 4,05 miljard euro. De investeringsmaatschappij is in Nederland onder andere bekend om haar investeringen in Boskalis, SBM Offshore, de FD Mediagroep en Vopak. Met aandelen in optiekketens Pearle en Grandvision is het zowel in Europa als opkomende landen actief is.
De optiekketens van HAL boekten vorig jaar exclusief overnames een omzetstijging van 3 procent tot 2,41 miljard euro. Die groei was voor een groot deel te danken aan de opening van nieuwe winkels. Ondanks een toename van het bedrijfsresultaat van 247,8 miljoen euro tot 251,5 miljoen euro hadden de winkels moeite in landen als Spanje en Griekenland. De overige niet-beursgenoteerde bedrijven in de portefeuille van HAL zagen de omzet in 2012 dalen van 1,71 miljard euro naar 1,64 miljard euro, terwijl het bedrijfsresultaat afnam van 111 miljoen euro tot 104 miljoen. 
 
 
Gerelateerde artikelen