Prime Ventures leidt financieringsronde cybersecurity-bedrijf

Digitaal risicomanagementplatform CybelAngel heeft een Series-B-financieringsronde afgerond, geleid door Prime Ventures, waarmee de totale financiering tot nu toe op 52 miljoen dollar komt

CybelAngel, wereldwijd actief op het gebied van digitaal risicomanagement, kondigt aan dat het 36 miljoen dollar aan financiering in een Series-B heeft opgehaald, bij een groep succesvolle ondernemers uit de VS en een consortium van Europese investeringsmaatschappijen. De Nederlandse investeringsmaatschappij Prime Ventures leidt de ronde, naast TempoCap, investeren ook Bpifrance en Open CNP.
 
Het bedrijf zal de investering gebruiken voor versnelde wereldwijde uitbreiding, strategische partnerschappen en verdere productontwikkeling van hun unieke AI-aangedreven tech platform. CybelAngel heeft tot nu toe 52 miljoen dollar aan financiering aangetrokken.
 
CybelAngel kondigt eveneens aan dat Pieter Welten, Partner bij Prime Ventures, is toegetreden tot de Board of Directors van het bedrijf. “De technologie van CybelAngel is een must-have van elke CIO wat betreft cybersecurity. Hun succesvolle oplossing heeft klanten al miljarden dollar aan schade door potentiële datalekken bespaard. Wij zien aanzienlijke wereldwijde mogelijkheden voor CybelAngel, en wij helpen ze graag met groeien,” aldus Welten.
 
CybelAngel scant meer dan één (1) miljard documenten per dag, door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie om de gevoeligheid van de gevonden informatie te bepalen. Het platform helpt organisaties digitale risico's in realtime te beheren door relevante, bruikbare informatie te leveren voor doeltreffende remediation en takedown. CybelAngel geeft organisaties de kracht om hun intellectuele eigendom, merk en reputatie te beschermen door middel van een oplossing die aan wereldwijde regelgeving voldoet.

Gerelateerde artikelen