Pride Capital investeert in Belgische Carya Group

Carya Group bundelt krachten met financiƫle en strategische partner Pride Capital Partners.

Pride Capital Partners heeft een minderheidsbelang gekocht in Carya Group, een all-in-one IT-leverancier voor autodealers uit België. Met de nieuw opgerichte samenwerking wil Carya de komende jaren nog sterker worden. In de gezamenlijk nieuwe strategie zullen met name strategische add-on acquisities worden beoogd.

Pride Capital Partners investeert in groeiende bedrijven in software en IT-diensten. Door private debt en equity te combineren, stelt Pride Capital Partners ondernemers in staat om groeiambities te realiseren met een flexibele kapitaaloplossing. De focus ligt op bedrijven in de Benelux, DACH-regio en Nordics. Pride Capital Partners heeft kantoren in Amsterdam, Keulen, Frankfurt en vanaf 2023 ook in Kopenhagen.

Carya Group heeft zijn hoofdkantoor in Puurs-Sint-Amands in België, met ook een kantoor in Vianen in Nederland. Carya Group werd opgericht in 2006 en werkt momenteel met meer dan 100 medewerkers waarvan de meeste in België. Het merendeel van hun klanten is gevestigd in België. Sinds twee jaar bedienen ze ook klanten in Nederland na het succesvol verwerven van een Nederlandse speler. Zij bedienen voornamelijk dealers van BMW, Mercedes, Peugeot, Opel en Jaguar/Land Rover.

“In de afgelopen jaren zijn we op eigen kracht gegroeid tot een gezonde omvang met een geweldig team, dat in staat is om een aanzienlijk aantal dealerklanten in de Benelux te bedienen”, zegt Patrick Vanbrabandt – Mede-oprichter en CEO van Carya Group. “We waren van mening dat we een externe financiële partner nodig hadden om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Vooral aan de M&A-kant zien we veel internationale kansen. Wij geloven dat we met Pride Capital de perfecte partner hebben gevonden om onze ambities in de komende jaren waar te maken. Daarbij blijft het bestaande managementteam actief in het bedrijf. Het is onze visie om Carya uit te bouwen tot de internationale alles-in-één IT-partner voor zowel software, hardware als marketing- en CRM-oplossingen voor de autodealermarkt in Europa.”
 

Gerelateerde artikelen