Prénatal Nederland in handen van investeerder

Laatst gewijzigd: 08 november 2023 09:33
Mutares neemt Nederlandse activiteiten Prénatal over.

Het internationale investeringsfonds Mutares heeft een principeovereenkomst getekend voor de overname van de Prénatal winkels en e-commerce activiteiten in Nederland van PRG Retail Group (PRG). PRG behoudt daarbij alle rechten op de Prénatalmerken en gaat hiervoor een lange termijn licentieovereenkomst aan met Prénatal Nederland. De afronding van de transactie is nog in afwachting van de gebruikelijke goedkeuring door de mededingingsautoriteit ACM.

Het Italiaanse Prénatal is marktleider op het gebied van zwangerschaps-, baby- en peuterkleding, kinderverzorgingsproducten, hardwaren en speelgoed.

Prénatal Nederland bestaat uit Prénatal Moeder en Kind BV dat kleding en hardwaren produceert en verkoopt, zowel via haar winkels als online. Dochteronderneming WIJ Special Media BV verzamelt en verkoopt contactgegevens van aanstaande en jonge gezinnen en is onder andere bekend van ‘De Blije Doos’.

Prénatal is actief in verschillende Europese landen en sinds 1959 ook in Nederland. In Nederland heeft Prénatal ongeveer veertig filialen. In totaal werken 567 mensen voor de Nederlandse tak. Een woordvoerder van Prénatal meldt dat alle medewerkers hun baan houden. Mutares heeft namelijk alleen de aandelen van de keten gekocht en de werknemers blijven in dienst van Prénatal. Ook voor klanten verandert er volgens hem niks.

Vorige maand schrapte Prénatal 24 banen op het Nederlandse hoofdkantoor in Amersfoort, om kosten te besparen.

Gerelateerde artikelen