PPG staakt strijd om AkzoNobel

Slecht nieuws voor Lazard, HSBC, De Brauw Blackstone Westbroek en Goldman Sachs. PPG Industries staakt de strijd om AkzoNobel.

De klapper in de league tables blijft uit voor de adviseurs bij de overnamepoging om AkzoNobel. Zakenbanken Lazard en HSBC, advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek en PR-adviseur Hill+Knowlton adviseren AkzoNobel. Goldman Sachs is ingehuurd door PPG. 

De Amerikanen hadden zo'n 22,4 miljard euro over voor AkzoNobel, maar werden enkele keren de deur gewezen. Het bedrijf moest uiterlijk donderdag een voorlopig biedingsbericht indienen bij toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daar ziet het concern van af, waardoor het in ieder geval zes maanden geen stappen mag zetten richting het Nederlandse verf- en chemiebedrijf.

PPG gaf aan vorige week een laatste poging te hebben gedaan om met Akzo om tafel te gaan. Dat gebeurde onder meer via een brief. Het bestuur van AkzoNobel gaf daar echter geen reactie op. "Wij vinden nu dat het in het beste belang van PPG en haar aandeelhouders is om ons voorstel aan AkzoNobel voor nu in te trekken", aldus PPG in een verklaring.

Bronnen: ANP en MenA.nl

Lees ook:
Lazard, HSBC, Goldman Sachs en De Brauw adviseren bij strijd om AkzoNobel
PPG krijgt geen extra tijd voor biedingsbericht van AFM
Elliott in Ondernemingskamer onderuit tegen AkzoNobel
PPG-topman blijft strijdvaardig over samengaan
Dit zijn de litigationkanonnen in zaak Elliott vs AkzoNobel

Gerelateerde artikelen