PostNL verkoopt dochterbedrijf Italië

Mutares en PostNL hebben een overeenkomst bereikt over de verkoop van Nexive, de Italiaanse dochterbedrijf.

Mutares zal 80 procent van de aandelen verkrijgen. De transactie zal – onder voorbehoud – naar verwachting worden afgerond in het tweede kwartaal van 2020. Nexive is de nummer 2 bezorger van post en pakketten in Italië. Het bedrijf heeft een netwerk dat postbezorging dekt voor ruim 80 procent van de Italiaanse huishoudens. Voor pakketbezorging is dat 100 procent.

Robin Laik, de CEO van Mutares, over deze deal: “Wij kijken er naar uit om Nexive verder uit te bouwen binnen ons portfolio en zullen de toekomstige groei van het bedrijf verder ondersteunen. Wij richten ons op de groei van het netwerk in Italië, de ontwikkeling van het last-mile bezorgbedrijf en de vergroting van de operationele en administratieve efficiency.’’

Door deze transactie kan Nexive zich verder ontwikkelen en zijn positie op de Italiaanse post- en pakkettenmarkt versterken. Met de verkoop van het meerderheidsaandeel in Nexive versterkt PostNL zijn focus op de kernactiviteiten in Nederland en België en op de transformatie van PostNL in een logistieke e-commerce en postale dienstenaanbieder.

Gerelateerde artikelen