Portfoliobedrijf Vendis Capital neemt Well-Fair over

Vendis Capital neemt volgende stap in de markt voor langer-comfortabel-thuis-wonen.

Vendis Capital neemt met haar portfolio bedrijf Silver Care BV, het bedrijf Well-Fair uit Nunspeet over. Well-Fair is het leidende Nederlandse bedrijf in bedden voor senioren.

In juli vorig jaar kocht de investeerder al Meubelzorg, een bedrijf dat stoelen voor ouderen maakt. Die transactie bedroeg om en nabij de dertig miljoen euro, meldt het FD. Hoeveel Silver Care neerlegt voor Well-Fair, wil het bedrijf niet melden. Bij Well-Fair werken 45 mensen, Meubelzorg heeft 150 werknemers.

Met de overname van Well-Fair, voegt Silver Care twee nieuwe categorieën toe aan het aanbod van producten waarmee ouderen langer thuis kunnen blijven wonen: seniorenbedden en wellness producten. Net als Meubelzorg, heeft Well-Fair een consumentgericht businessmodel waarbij klanten zich online oriënteren en vervolgens via een afspraak bij hen thuis of in Well-Fair showroom het bed volledig naar eigen wens kunnen samenstellen.

Daan Corvers, CEO van Silver Care: “Well-Fair is een sterk en innovatief merk dat een leidende positie heeft opgebouwd in de markt voor seniorenbedden. We zijn dan ook zeer verheugd de krachten te bundelen. We hebben er alle vertrouwen in dat onze ondernemingen elkaar wederzijds versterken en dat wij samen een nog beter aanbod en nog betere service kunnen bieden aan die mensen die graag langer zelfstandig in hun eigen huis willen blijven wonen.”

Gerelateerde artikelen