Porsche koopt helft renstal van Max Verstappen

De autofabriek hintte allang naar een terugkeer in de Formule 1.

Het gonsde al een poosje rond, maar er zijn nu sterke aanwijzingen zijn dat autofabrikant Porsche zich heeft ingekocht in Red Bull Racing, dat uitkomt in de Formule 1 autosport. Porsche zou de helft van het bedrijf hebben gekocht. Red Bull Racing is de eigenaar van het raceteam waarvoor de Nederlandse coureur Max Verstappen uitkomt. 

Tal van media verwijzen naar Marokko, waar de officiële informatie gepubliceerd over de goedkeuring van de aanvraag die Porsche AG en Red Bull GmbH hebben ingediend om Porsche 50 procent van de aandelen in het F1-programma van Red Bull over te laten nemen. 

Die aanvraag bij de Marokkaanse autoriteiten moesten de bedrijven indienen bij de mededingingsautoriteiten, onder meer in twintig landen buiten de Europese Unie. Een van die landen is Marokko, waar de wetgeving bepaalt dat aanvragen bekendgemaakt worden zodra zij zijn goedgekeurd.

Volgens bronnen in de autosport betekent dit dat Porsche vanaf 2026 dus terugkeert in de Formule 1. Andere media zeggen echter dat de berichtgeving voorbarig is en dat de deal nog niet rond is.

Officieel is de deal niet bevestigd, net zomin als de waarde ervan. Financiële details zijn onbekend. Wel is bekend dat de jaarlijkse uitgaven van het formule 1-team van Red Bull Racing 400 miljoen dollar bedragen.

 

Gerelateerde artikelen