Poolse Canpol neemt specialist babyproducten Difrax over

Difrax, de Nederlandse marktleider in babyproducten is verkocht aan het Poolse Canpol Babies.

Difrax is opgericht in 1967 door Frank en Dimphna van Eijkelenborg en in 1999 nam dochter Vivienne van Eijkelenborg het bedrijf over. Vanaf dat moment kwam er een sterke focus op productontwikkeling en export naar (Europese) landen, wat leidde tot een groot succes. Difrax werd met de iconische S-fles en de vlindervormige, hip gekleurde fopspenen marktleider in de Benelux. 

Canpol is een Poolse babyaccessoires producent en is al ruim 30 jaar het leidende merk in de thuismarkt en levert aan meer dan 50 landen, met een focus op Oost-Europa. Met deze overname zet Canpol hun eerste grote stap in West-Europa.

Vivienne van Eijkelenborg, voormalig CEO en eigenaar van Difrax: “Ik ben ervan overtuigd dat we in Canpol de juiste partner hebben gevonden om de gewenste groei en professionalisering te waarborgen. Met hun geavanceerde fabriek en kennis van de markt en babyproducten kunnen wij een ideale samenwerking vormgeven die veel kansen biedt. Ik heb het volste vertrouwen dat het huidige Difrax team samen met Canpol het merk Difrax verder zal uitbouwen. Het is een hele stap om afscheid te nemen van het bedrijf dat mijn ouders hebben opgericht, maar ik doe het met de volle overtuiging dat dit het beste is voor het merk en bedrijf Difrax.”

Difrax werd bij de verkoop begeleidt door PhiDelphi Corporate Finance. RSM tekende voor de due dilligence en Wijn & Stael gaf juridische ondersteuning.

 

Gerelateerde artikelen