PNO Consultants neemt Noorse subsidieadvieur over

Laatst gewijzigd: 19 augustus 2024 11:25
PNO Consultants breidt activiteit in Noorwegen uit met overname van Esacon.

Het Nederlandse subsidie-adviesbedrijf PNO Consultants neemt het in Oslo gevestigde brachegenoot Esacon over. Esacon organisaties in Noorwegen om toegang te krijgen tot SkatteFUNN, een populair belastingprogramma voor bedrijven die zich bezighouden met onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. Sinds de oprichting in 2010 heeft Esacon meer dan 2.800 fiscale subsidies voor zijn klanten gerealiseerd.

Door de overname van Esacon voegt het Nederlandse PNO Consultants een team van 20 medewerkers toe aan zijn gelederen. Daarmee telt PNO Consultants nu 570 medewerkers verspreid over 11 kantoren door Europa.

Subsidieadvieskantoor PNO adviseert al meer dan zes jaar onder meer Forskningsrådet (de onderzoeksraad van Noorwegen), industriële klanten en belangrijke onderzoeksinstituten over tal van subsidieregelingen, waaronder ook EU-financiering (zoals Horizon Europe) en R&D-belastingkredietregelingen. De fusie van PNO en ESACON moet een nieuwe unieke speler introduceren op de Noorse consultancymarkt, die bewezen diensten combineert in zowel SkatteFUNN als EU-financiering.

PNO is een deelneming van Bencis Capital Partners.

Gerelateerde artikelen