PMG neemt kinderwagenmerk Mutsy over

Het Nederlandse kinderwagenmerk Mutsy komt terug op de markt. 

Het in 1937 opgerichte bedrijf Mutsy, dat haar activiteiten medio vorig jaar moest staken, is overgenomen door de Utrechtse mobiliteitsspecialist Popal Mobility Group (PMG). 

Het Nederlandse kinderwagenmerk Mutsy staat bekend om haar solide kinderwagens met Z-vormig frame. Mutsy kwam in 2021 in de problemen, waarna de bedrijfsvoering werd stilgelegd. Een jaar later komt Mutsy terug op de markt met nieuwe eigenaren. 

“Wij kenden Mutsy als een solide bedrijf met een prachtige collectie. We waren dan ook verbaasd toen we hoorden dat het bedrijf haar activiteiten had gestaakt”, aldus Aryan Popal, co-founder van PMG. “Wij zijn bijna een kwart eeuw actief op de mobiliteitsmarkt. Dat is begonnen met een eerste eigen fiets, maar ons bedrijf heeft in de loop der tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt, zowel op het gebied van productontwikkeling, distributie, sales en aftersales.” 

Volgens Popal, die PMG leidt samen met zijn broer Daniël, is de overname van Mutsy daarom een logische stap: “Mutsy maakt een geweldig product. Er zijn zeer veel overeenkomsten met onze huidige product- en merkportfolio en we denken dat we van Mutsy met onze kennis en ervaring een groot succes kunnen maken. In Nederland, en wellicht daarbuiten.”

PMG heeft kantoren in Nederland, Zuid-Europa en Azië, een distributiecentrum van 38.000 m2 in Drunen (Noord-Brabant) en een dealernetwerk met ruim 1.500 winkels in Europa. Het bedrijf heeft de merken Popal, Cangoo, Keewee, Supersuper, BSP en Bird Bike in haar portefeuille en produceert jaarlijks zo’n 200.000 fietsen. 

Gerelateerde artikelen