Plukon Food neemt volgend bedrijf over in Spanje

Het agrobedrijf wil in elk land de nummer een of twee te zijn.

De Nederlandse Plukon Food Group heeft alle aandelen overgenomen van het Spaanse agrobedrijf Redondo. Dit pluimveebedrijf levert kipproducten in de regio van de Spaanse hoofdstad. Het bedrijf bestaat uit voerfabrieken, moederdierbedrijven, een broederij, vleeskuikenbedrijven en een slachterij. De onderneming had in 2022 een omzet van zo’n 54 miljoen euro. Redondo heeft ongeveer 250 fulltime medewerkers in dienst.

Plukon is sinds 2020 in Spanje aanwezig, toen het Grupo VMR overnam. “Als Redondo en Plukon’s Grupo VMR in de toekomst hun krachten bundelen, kunnen we onze positie op de Spaanse pluimveemarkt vergroten. Dit past bij onze ambitie om een vooraanstaande speler te worden op het gebied van de productie en het vermarkten van gevogelte in Europa”, zegt CEO Kees Kraijenoord van Plukon.

Plukon wil verder groeien, maar stelt niet de grootste van Europa te hoeven worden. “Wij streven ernaar in de landen waar we actief zijn nummer één of twee te zijn”, aldus Kraijenoord. “In Spanje zijn we nummer zes, in Polen nummer zes of zeven, dus in die landen kijken we naar kansen om te groeien.”

Gerelateerde artikelen