PLNTS doet overname in de plantenhandel

Na de deal met 123planten.nl zullen er meer overnames volgen.

Het plantenplatform PLNTS.com de heeft 123planten.nl en 123kantoorplanten.nl overgenomen. Het aankooptraject is begeleid door Marktlink. PLNTS.com groeit door de overname door naar een top 5 speler in de online plantenverkoop.

PLNTS is een e-commerce platform voor plantenliefhebbers, ontstaan uit de familiekwekerij Mostert in Nieuwerkerk aan de IJssel. Dit platform is uitgegroeid tot een online community met een webshop, waar zeldzame planten, huiskamerplanten en babyplanten worden verkocht, alsmede de producten voor het verzorgen van planten.

Door middel van gerichte overnames wil PLNTS de verkoopkanalen van het bedrijf verbreden PLNTS raakte via Marktlink in gesprek met circa vijftien bedrijven. De voorkeur ging uit naar 123planten.nl. Eigenaar Michiel Ingen Housz van 123planten.nl wimpelde de interesse van PLNTS eerst af, maar zag gaandeweg toch de kansen die het aansluiten bij een grotere groep met zich meebrengt. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

“Wij zijn onder de indruk van de marktpositie van 123planten. Het uitbouwen van een sterk merk, terwijl de onderneming door de jaren heen constant groeit is indrukwekkend”, aldus Jesse Mostert van PLNTS. 

PLNTS, wil na de overname verder internationaliseren en is in gesprek met andere partijen over overnames. “Er zijn veel online webshops gericht op kamerplanten”, aldus Marktlink-adviseur Jeffrey Scholtens. “De sector in zijn geheel heeft fantastische cijfers geboekt in de coronajaren, omdat iedereen thuis zat en de eigen leefomgeving wilde opfleuren.”

“Na corona is er nog steeds veel vraag, maar zijn de piekmomenten enigszins afgevlakt. Mede door de gigantische gasprijzen was er het gevoel dat er op het gebied van kostenefficiency stappen gemaakt moesten worden bij verschillende partijen. Hierdoor was er veel tractie in de markt bij de e-commercepartijen. De visie van PLNTS, waarbij er met één distributiecentrum vanuit verschillende webshops klanten worden bediend, sloeg bij de betrokken marktpartijen goed aan.”
 

Gerelateerde artikelen