Please neemt HR-bemiddelaar Ja! HRM Specialisten over

Overname betekent aanzienlijke groeiversnelling voor HR-dienstverlening Please.

Werkgeverspartner Please neemt HR-bemiddelaar Ja! HRM Specialisten over. Ja! HRM Specialisten is gespecialiseerd in de bemiddeling van HR-professionals, zowel voor vaste posities als tijdelijke inzet. De overname betekent een aanzienlijke groeiversnelling voor de HR-dienstverlening van Please, waarmee het zijn positie op de HR markt verder verstevigt.
 
Ja! HRM Specialisten, opgericht in 2007 en gevestigd in Zwolle, versterkt bedrijven op HR-gebied en is naast detachering ook actief in werving & selectie en executive search van (interim) HR professionals. 

Voorlopig houdt Ja! HRM Specialisten dezelfde naam, het eigen kantoor en al haar medewerkers. Directeur Jan van den Brink blijft de komende periode nog operationeel betrokken om verdere groei te realiseren en het bedrijf onafhankelijk te maken van zijn persoonlijke inzet. “Het was voor mij snel duidelijk dat Please de juiste overnamepartij was. Onze bedrijfsculturen sluiten goed bij elkaar aan. Daarnaast doen wij meer dan alleen platte bemiddeling, we zitten steeds vaker bij klanten aan tafel om mee te denken over strategische HR-vraagstukken en hoe HR organisaties kan versterken. Ik was op zoek naar een partij die ons daarin nog verder kan brengen.”

Verdere groei realiseren
Volgens Mark Mollen, Financieel Directeur Please, is de overname een volgende stap naar een full service HR-dienstverlening voor werkgevers én vullen beide ondernemingen elkaar goed aan: “Ja! HRM Specialisten heeft een groot, actueel en kwalitatief netwerk van gekwalificeerde HR-professionals waar wij nu gebruik van kunnen maken. Tegelijkertijd sluiten zij zich aan bij een grote organisatie als de onze, waardoor zij vooral op administratief vlak een professionaliseringsslag kunnen maken. Daardoor kunnen zij zich focussen op hun corebusiness en deze nog verder laten groeien.”

Grootste werkgeverspartner van Nederland
Ja! HRM Specialisten is een snelgroeiend bedrijf, de HR-bemiddelaar groeit jaarlijks met twintig tot dertig procent. Door de overname groeit de omzet van Please met ongeveer tien procent. Gezien de ambitie van Please om in 2025 de grootste werkgeverspartner van Nederland te zijn, past de overname naadloos in de groeistrategie van het bedrijf. Mollen: “De diensten van Ja! HRM Specialisten sluiten goed aan bij onze propositie en bij onze rol als partner voor ondernemers. We zijn hard op weg een multidisciplinaire werkgeverspartner te worden die ondernemers ondersteunt op alle mogelijke vlakken op het gebied van HR. Tegelijkertijd blijven we kijken naar meer overnamemogelijkheden om verdere groei te realiseren.”
 

Gerelateerde artikelen