Platform voor duurzame mobiliteit krijgt financiële injectie

Mobiliteitsplatform Fynch Mobility haalt één miljoen groeikapitaal op.

SaaS-startup Fynch Mobility heeft één miljoen euro aan financiering opgehaald om duurzame kilometers de nieuwe norm te maken. Het Utrechtse bedrijf helpt werkgevers bij het meten en reduceren van de CO2-uitstoot van personenmobiliteit, via het Fynch platform voor duurzame mobiliteit.

Fynch Mobility verscheen eerder deze maand in de media met een beloningsmaatregel voor gedupeerde automobilisten tijdens de werkzaamheden op de A7, uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat.

Het in 2020 opgerichte Fynch Mobility is een impact-gedreven softwarebedrijf, dat organisaties realtime inzicht biedt in de CO2-uitstoot van personenmobiliteit met het Fynch platform.

Het opgehaalde groeikapitaal van één miljoen, afkomstig van een consortium van business angels en een Europese subsidie, zal door de onderneming worden ingezet om het B2B-softwareplatform voor duurzame mobiliteit verder op te schalen.

Het bedrijf werd in deze seed-funding ronde bijgestaan door Bas Scheele van Cardinalis Consulting. De doelstelling van Fynch Mobility is om in 2030 meer dan tien miljoen mensen te motiveren richting duurzame en gezonde mobiliteit.

Gerelateerde artikelen