Plantenplatform PLNTS sluit alweer een deal

Herbie en consumentenlabel Bloomique zijn overgenomen.

Het plantenplatform PLNTS heeft het e-fulfilmentbedrijf Herbie overgenomen, inclusief het consumentenlabel Bloomique. Met deze deal versterkt PLNTS zijn top-5 positie in de markt. Middels een buy-and-build strategie bouwt het plantenplatform aan een solide groep binnen de online plantenmarkt, die moet bijdragen aan het verder internationaliseren van de organisatie. 

De strategie is uitgestippeld met Triple Group en Marktlink. Marktlink adviseerde het familiebedrijf PLNTS bij de overname en verzorgde het juridische gedeelte van de transactie. Als onderdeel van de buy-and-build strategie van PLNTS werd in december van vorig jaar 123Planten.nl en 123kantoorplanten.nl overgenomen. Daar is nu het label Bloomique van Herbie aan toegevoegd. 

Het ingelijfde label Bloomique is actief in tien landen. Herbie is gespecialiseerd in de e-fulfilment voor retailers en webshops, naast verkoop van verschillende kamer- en tuinplanten via een eigen label. Het bedrijf biedt een assortiment van meer dan 2000 kamer- en tuinplanten. Met consumentenlabel Bloomique heeft Herbie hiernaast sterke posities op marktplaatsen zoals Bol.com en Amazon. 
 

 

Gerelateerde artikelen