Pitch Best Young Talent 2017: Sherief Rahim

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2017. Deze pitch is ingezonden door Frank Verbeek voor Sherief Rahim van IMPROVED Corporate Finance/ Drake Star Partners Amsterdam.

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional onder de 35 jaar?
Naam: Sherief Rahim
Leeftijd: 27
Functie omschrijving: Senior Analist 
Bedrijf: IMPROVED Corporate Finance/ Drake Star Partners Amsterdam    

Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?
Al zijn opdrachtgevers loven zijn betrouwbaarheid, zijn inzet, zijn kundigheid en zijn vasthoudendheid naast zijn goede humeur en rustige, luisterende houding. Sherief heeft sinds hij in dienst is; 15-01-2015 ( dus nog geen 3 jaar ) al 5 deals geclosed! Voor iemand van zijn leeftijd en zijn ervaring is dat een prestatie op zich. Verder ontwikkelt Sherief zich steeds meer tot iemand die ook intern het voorbeeld geeft over hoe er gewerkt dient te worden in het belang van de opdrachtgevers. Overige adviseurs in de deals zijn ook unaniem positief over zijn inbreng en de collegiale manier van gezamenlijk optrekken om tot het gewenste of liever zelfs nog betere resultaat te komen. Sherief is in alle opzichten een talent dat zich op alle vlakken van persoon tot adviseur tot collega, snel ontwikkelt. 

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?
Proces management + overzicht, communicatie & overtuiging, + inzet en vasthoudendheid = zeer overtuigend oplossend vermogen. Sherief = Resultaat

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?

Sherief kan luisteren, meedenken, oplossen en zich als volwaardig partner aan het deal team opstellen. Hij etaleert zijn deskundigheid op een ingetogen manier, kan zich waar nodig ondergeschikt maken zonder zijn eigen opinies te verstoppen of achter te houden.  Sherief wil iedereen in zijn dealteam.

Vers van de universiteit kwam Sherief eerst 6 maanden stage lopen; het standard traject bij IMPROVED Corporate Finance/Drake Star Partners Amsterdam. Sherief heeft in Amsterdam aan de VU gestudeerd en daar ook zijn Master titel behaald o.a. in Financial Management. Een opleiding die maakt dat Sherief bij zeer veel partijen aan de slag had gekund. Maar toch koos hij voor een boutique als IMPROVED. En de rode draad in die keuze als wel in het vervolgtraject is de steile learning curve die hij wil doorlopen en ook in alle opzichten doorloopt. Een recente gebeurtenis staaft dit wederom; bij het closing dinner voor de transactie met VisionsConnected en Avedon in combinatie met Viju uit Noorwegen kan Sherief duidelijk aangeven dat hij vooral zeer tevreden was met wat hij had opgestoken van de CEO en de CFO van VisionsConnected. Tekenend voor hem zeker nadat hij minuten daarvoor juist enorme e pluimen op zijn hoed had gekregen van diezelfde CEO en CFO.

Van een relatief schuchtere starter komt Sherief nu over als een volwassen senior analist die in elke discussie met co-adviseurs maar zeker ook met zijn opdrachtgevers meer dan overeind blijft. Bewijs hiervoor is ook dat de meeste opdrachtgevers rechtstreeks contact zoeken op alle onderwerpen waar Sherief verantwoordelijkheid op pakt. In het begin was die schuchterheid nog een aspect dat hem in de weg zat; te zacht spreken en in meetings nog teveel alleen maar in de luistermode zitten waren hiervan uitingen. Nu, amper 3 jaar later is Sherief op alle punten van relevant aanwezig zijn gegroeid naar optimale acceptatie. Dit uit zich dan weer door expliciete verzoeken van prospects – die over Sherief gehoord hebben – en opdrachtgevers om hem in alle meetings te hebben.

Van Student naar Man, van schuchter naar uitgesproken, van afwezige luisteraar naar zelfstandige adviseur, van 24 jarige naar 27. Van kansrijk naar volwaardig TALENT

—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Young Talent 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young Talent 2017.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen