Pitch Best Young Talent 2017: Rutger Mulder

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2017.

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional onder de 35 jaar?

Naam: Rutger Mulder
Leeftijd: 26
Functie omschrijving: Consultant M&A Transaction Services    
Bedrijf: SINCERIUS Transaction Services B.V.

Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?
SINCERIUS draagt Rutger Mulder aan voor de Best Young Talent Award 2017. En niet zonder reden. Rutger heeft op verschillende momenten laten zien dat hij een uitdaging niet uit de weg gaat, maar die juist met beide handen aanpakt en er vol voor gaat. Door die karaktereigenschap heeft hij in zijn carrière bij SINCERIUS al regelmatig het verschil gemaakt en is daarmee voor onze organisatie van onschatbare waarde. In 2015 koos Rutger ervoor om als tweede medewerker bij SINCERIUS zijn carrière te starten. Onze doelstellingen waren ambitieus: binnen 2 jaar een gerenommeerde boutique zijn op het gebied van Transaction Services. SINCERIUS bestond toen uit 4 partners, 1 medewerker en dus Rutger. Nu, in 2017 zijn we flink gegroeid. Die groei hadden we nooit kunnen bereiken zonder de tomeloze inzet en de bergen werk die Rutger heeft verzet. Naast de vele deals heeft hij zich zeer actief ingezet om onze recruitmentdoelstellingen te behalen. En met succes. SINCERIUS bestaat inmiddels uit een solide team van 4 partners, 1 associate partner, 2 managers en 7 consultants. Zijn werk  In de afgelopen 2 jaar heeft Rutger een buitengewone steile leercurve laten zien, bij alle aspecten van het vak. Hij is bij meer dan 40 transacties betrokken geweest als financieel due diligence adviseur, voor zowel private equity als strategische partijen. Dit zowel aan de buy- (acquisition due diligence) als aan de sellside (vendor due diligence). Deze partijen waren actief in een groot aantal sectoren, in binnen- en buitenland. Sinds SINCERIUS onderdeel uitmaakt van het Eight International netwerk (www.8-international.com), adviseert Rutger ook buitenlandse kopers bij internationale transacties. Dit voegt weer een nieuwe dimensie toe aan zijn ervaring. De manier waarop SINCERIUS werkt, zorgt ervoor dat Rutger voor een consultant met 2 jaar werkervaring buitengewoon veel inzicht heeft in de investeringsvisie van private equity investeerders, corporates en MKB ondernemingen. Dagelijks communiceert hij vlot en met de juiste tone of voice met diverse niveaus van de target onderneming, van boekhouder tot CFO en CEO/DGA.  

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?
Rutger is in staat om in korte tijd, onder druk van strakke deadlines, een target onderneming te doorgronden. Hij legt door middel van haarfijne analyses de vinger op de zere plek en brengt de risico’s in kaart. Hij gebruikt verschillende Business Intelligence tools om de belangrijkste zaken uit enorme hoeveelheden data te destilleren en vervolgens snel en efficiënt te presenteren. Om de productiviteit van de medewerkers te verhogen heeft hij meegewerkt aan de ontwikkeling van een eigen SINCERIUS Excel toolbar die we momenteel dagelijks gebruiken bij het modelleren. Maar zijn talenten gaan verder dan de analyses. In de afgelopen jaren heeft hij laten zien dat hij over uitstekende interview skills bezit. Door de juiste vragen te stellen, en vooral op de juiste manier, slaagt hij erin de discussie met het management van de target onderneming te openen om het verhaal achter de cijfers te ontdekken. Deze inzichten weet hij dermate goed te verwerken in zijn analyses dat SINCERIUS al meermaals gevraagd is om de eenmalig door Rutger opgestelde analyses een permanenter karakter te geven door zijn aanpak te implementeren in maandelijkse management rapportages voor de onderneming. Rutger heeft laten zien snel het vertrouwen te winnen bij de klant en de target onderneming. Dit doet hij door op een empathische manier om te gaan met het spanningsveld tussen de verschillende partijen. Hiermee voegt hij veel waarde toe voor de klant. Letterlijk door items aan te dragen die impact hebben op de waardering en figuurlijk door de klant van alle munitie te voorzien ter voorbereiding op de onderhandelingen.   
    
Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Rutger heeft al snel de taak op zich genomen om SINCERIUS ook op personeelsgebied te helpen groeien. Sinds zijn start heeft hij zich opgeworpen als contactpersoon voor iedereen die interesse heeft in SINCERIUS of bij ons wilde solliciteren. Hij heeft tientallen sollicitatiegesprekken gevoerd en weet hierin een goede balans te vinden tussen het stellen van kritische vragen en het promoten van SINCERIUS. Wij zijn bijzonder tevreden met de nieuwe collega’s die wij hebben aangenomen sinds zijn indiensttreding. De naamsbekendheid van SINCERIUS op de arbeidsmarkt is, mede door de inzet van Rutger, in korte tijd enorm toegenomen. De recruitmentcase die is ontwikkeld is bij alle in- en outhouse events waar we aan hebben deelgenomen als meest creatief en origineel bestempeld. SINCERIUS heeft bij een aantal activiteiten een dermate goede indruk achtergelaten dat verenigingen hun programma willen aanpassen om ons eraan toe te voegen.Extra inzet toont Rutger ook bij de indiensttreding van nieuwe medewerkers. Hij is verantwoordelijk voor de begeleiding van starters gedurende de eerste twee maanden van hun dienstverband. Hij traint de nieuwe medewerkers en voorziet ze van de specifieke kennis die nodig is om snel als volwaardig teamlid mee te kunnen draaien. En dat hij dat goed doet, merken wij als partners op de opdrachten die we doen met de nieuwe medewerkers.Toegewijd, een doorzetter, op een prettige manier competitief ingesteld en resultaatgericht zijn woorden die Rutger goed omschrijven. Tien jaar lang heeft hij op hoog niveau aan wielrennen gedaan. Zo nam hij zes keer deel aan de Nederlandse kampioenschappen en aan meerdere internationale wedstrijden. En dat zie je terug in zijn werk. Hij is ambitieus, legt de lat hoog en ambieert een positie in de Nederlandse M&A top. Om zijn kennis te verdiepen en op peil te houden volgt hij de NVP cursussen en is hij recent gestart met de opleiding Executive Master of Finance & Control aan de Nyenrode Business Universiteit. Wij dragen Rutger met trots voor als Best Young Talent omdat hij een unieke en onderscheidende combinatie laat zien van een uitstekend analytisch vermogen met goed ontwikkelde soft skills op het gebied van communicatie, coaching en commercieel inzicht. Onze nominatie van hem voor Best Young Talent is voor hem een eerste stap richting het behalen van de M&A top.
 

—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Young Talent 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young Talent 2017.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen