Pitch Best Young Talent 2017: Roos Jongeneel, Taxand Nederland   

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2017. Deze pitch is ingezonden door Frank Buitenwerf van Taxand

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional onder de 35 jaar?
Naam: Roos Jongeneel
Leeftijd: 31
Functie omschrijving: Senior Manager M&A Tax    
Bedrijf:Taxand Nederland    

Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?

Na een kort intermezzo bij een ander kantoor is Roos in januari 2015 teruggekeerd bij Taxand. Vanaf dat moment heeft zij haar carrière volledig gericht op de M&A praktijk en heeft ze zich in rap tempo weten op te werken tot senior associate binnen de M&A Tax praktijk. Ondanks haar relatief jonge leeftijd hebben alle betrokken partijen bij de deal vertrouwen in haar talent om de deal vanuit fiscaal perspectief zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met haar tomeloze energie, vrolijkheid, doortastendheid en organisatievermogen weet ze altijd alle partijen scherp te houden en de fiscale punten laagdrempelig afgestemd te krijgen. Ze heeft bewezen dat zij in staat is om duurzame relaties op te bouwen met bestaande en nieuwe cliënten. Deze cliënten weten haar inmiddels makkelijk te vinden waardoor fiscale aandachtspunten in een vroeg stadium van de deal al kunnen worden opgelost. Ze lijkt te leven voor de deals, is dag en nacht te bereiken, maar heeft daarnaast ook altijd voldoende mooie en warme verhalen over haar sociale leven, hobby’s, vrienden en familie. Kortom, Roos is het type waarvan niemand begrijpt waar ze de tijd vandaan haalt.

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?

Roos werkt voornamelijk aan deals voor (middel)grote corporates en private equity of adviseert bij herstructureringen. Ze heeft zowel de opleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs als van de Nederlandse Orde van Advocaten afgerond. Het feit dat ze zowel fiscalist als advocaat is maakt haar een breed ontwikkelde adviseur die op veel gebieden van de deal kan meedenken en daardoor makkelijk de verbinding legt tussen verschillende partijen. Hierdoor kan Roos de deal vanuit fiscaal perspectief van A tot Z begeleiden. Vanwege haar achtergrond als advocaat weet Roos tijdens het tax due dilligence proces haar juridische capaciteiten in te zetten om fiscale aandachtspunten op de juiste wijze te implementeren in de SPA. Ze kan de fiscale problematiek in begrijpelijke taal uitleggen aan alle partijen, en schakelt  makkelijk en efficiënt met de advocaten en/of fiscaal adviseurs van de tegenpartij. Roos haar meest waardevolle kwaliteit is haar organisatorische capaciteit waardoor het proces zeer soepel verloopt. Naast haar feilloze coördinatie binnen Taxand, schakelt ze ook moeiteloos met de transaction support teams om tijdig een geïntegreerd advies op te leveren. Daarnaast is haar vaktechnische kennis zeer sterk hetgeen van groot belang is bij het uitvoeren van de tax (vendor) due diligence. Ze is voor collega’s een voorbeeld terwijl ze voor veel cliënten een trusted advisor is.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?

Ze beheerst een buitengewoon gevarieerd instrumentarium, van vakinhoudelijke kennis tot people manager, en weet precies aan te voelen in welke situatie ze welk instrument het beste kan inzetten.  Ze doorziet niet alleen snel waar fiscale problemen kunnen ontstaan of zitten, maar weet ook heel goed een contractuele oplossing voor de gevonden issues te vinden en zo de fiscaliteit niet in de weg te laten staan aan een deal. Ze dealgerichtheid, maar denkt altijd een paar stappen verder zodat ook post-closing geen fiscale issues ontstaan.    

—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Young Talent 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young Talent 2017.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen