Pitch Best Young Talent 2017: Roel Fluit, Loyens & Loeff

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2017. Deze pitch is ingezonden door Herman Kaemingk en Bas Vletter voor Roel Fluit van Loyens & Loeff.

Naam: Roel Fluit
Leeftijd: 35
Functie omschrijving: advocaat
Bedrijf: Loyens en Loeff
 
Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?
Roel is uitermate intelligent. Na cum laude te zijn afgestudeerd aan zowel de UvA (LL.B en LL.M.) als  aan Nyenrode Business Universiteit (LL.M.) is Roel op zeer jonge leeftijd bij L&L in dienst getreden. Voordat Roel zijn start maakte bij Loyens & Loeff heeft Roel ook nog via een beurs van ons kantoor  een LL.M. in US Corporate Law aan de New York University School of Law and Stern Business School  behaald, waar hij ook toen weer “top of his class” was. Inmiddels heeft Roel zich ontpopt tot een echte transactieadvocaat. Hij combineert organisatietalent en een niet aflatende inzet met een zeer sterke juridische vaktechniek. Roel is een team player die fungeert als een natuurlijk aanspreekpunt voor  zowel cliënten als collega’s, vooral vanwege zijn parate kennis van het ondernemingsrecht en zijn  kennis van market practices in Nederlandse transacties. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd geniet Roel  zowel intern als extern veel gezag. Hij verwerft dat gezag door de manier waarop hij steeds “24/7 on  the ball” is en projecten tot een goed einde weet te brengen. Zijn kwaliteit om complexe juridische  vraagstukken te vertalen in praktische, doelgerichte en werkbare oplossingen wordt door buitenlandse  advocaten, PE huizen en corporates zeer op prijs gesteld. Dit alles heeft geresulteerd in een trouwe  groep aan cliënten en verwijzers die lovend over hem spreken en Roel beschouwen als hun “trusted  advisor”. Cliënten komen zonder uitzondering bij Roel terug.

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?
Roel is gespecialiseerd in fusies en overnames, equity capital markets en internationale en nationale  joint ventures. Hij adviseert over MBO structuren en staat cliënten bij in management buy-outs,  leveraged buy-outs en alle overige vormen van private equity transacties. Roel rekent, ondanks zijn  jonge leeftijd nu al tot zijn vast cliënten basis, diverse investeringsmaatschappijen, venture capital  investeerders, institutionele beleggers, financiële instellingen en industriële en  technologieondernemingen. Roel heeft een natuurlijk rapport met de US en mede daardoor is hij  veelvuldig betrokken bij trans-Atlantische M&A transacties.
    
Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?    
Door enerzijds de brede ervaring en diepe kennis van het ondernemingsrecht en anderzijds de er- en  onderkenning dat het tot stand brengen van transacties pragmatisme en doelgerichtheid vereist, weet  Roel zich te onderscheiden van zijn peers. Roel overziet het totale speelveld. Hij weet ook onder grote  druk hoofd en bijzaken altijd goed te scheiden en hij behoudt steeds en onder alle omstandigheden zijn  kalmte. Door zijn ruime ervaring met de US markt (naast zijn studie in New York is Roel gedurende 3  jaar werkzaam geweest op ons kantoor in New York) is hij zich als geen ander bewust van de eisen die  eraan de (M&A) praktijk worden gesteld. Roel weet met cliënten een vertrouwensband te smeden,  waardoor hij nu al een mooie zelfstandige praktijk draait.    Roel treedt met zeer grote regelmaat op voor nationale of buitenlandse kopers of verkopers die actief  zijn op de Nederlandse overnamemarkt. Cliënten zijn veelal internationale PE partijen en multinationals  waar hij rechtstreeks mee samenwerkt. Daarnaast wordt een respectabel gedeelte van zijn praktijk  gevoed uit het zogenaamde referral netwerk. Hierbij treedt Roel zowel op als lead counsel als co-counsel.

Roel heeft onder meer gewerkt aan de hieronder vermelde (bekendgemaakte en dus niet  (meer) vertrouwelijke) overnames:

• De overname door Blackfin capital Partners van Buckaroo B.V. (Roel trad op voor Blackfin);  
• Het opzetten van een joint venture tussen GBFoods en Helios Partners (Roel trad op voor  Helios)  
• De overname door Collins Food van een twintigtal KFC restaurants van Yum! (Roel trad op  voor Collins Food)  
• De overname door Towerbrook Capital Partners van Van Dijk Educatie (inmiddels genaamd  The Learning Network) (Roel trad op voor Towerbrook) • De verkoop door Nordian Capital Partners van Group of Butchers aan Equistone (Roel trad op  voor Nordian)  
• De overname door Arkema van Den Braven Group van Egeria (Roel trad op voor Arkema)  
• De overname door Altana van Addcomp Holland (Roel trad op voor Altana)  
• De aankoop en later verkoop door Towerbrook Capital Partners van Van Geloven (Roel trad op  voor Towerbrook)  
• De overname door Egeria van KP&T van Mentha Capital (Roel trad op voor Egeria)  
• De overname door Egeria van The Employment Group van Bencis Capital (Roel trad op voor  Egeria)  
• De overname door Vector Capital van Optelec B.V. van o.m. NPM Capital (Roel trad op voor  Vector)  
• De overname door Baring Private Equity Asia van Orangefield (Roel trad op voor Baring)  
• De overname door Baring Private Equity Asia van Vistra (Roel trad op voor Baring)  
• De verkoop door Lion Capital van Adventure Group aan PAI Partners (Roel trad op voor Lion);  
• De investering van General Atlantic in Adyen (Roel trad op voor General Atlantic);  
• De overname door Gibson Brands van WOOX Innovations van Koninklijke Philips N.V. (Roel  trad op voor Gibson);  
• De IPO (aan de NYSE) en secondary offerings van Sensata Technologies (Roel trad op voor  Bain en Sensata)
—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Young M&A Talent 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor Best Young Talent 2017.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen